Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Blaženka Mičević
  • 05.10.2016. 14:30

Mičević napustila vodstvo Agencije za zemljište!

Ravnateljica Agencije dala ostavku Agenciji za zemljište i odlazi u konzultantske vode.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
  • 4.086
  • 196
  • 0

Pod vodstvom ravnateljice Blaženke Mičević Agencija za poljoprivredno zemljište pokrenula je niz poteza koje se do tada nije nitko usudio provesti, potvrđuju s terena i iz poljoprivredne komore.

No, nakon nepune tri godine, prije tjedan dana, predala je zahtjev za razrješenje s mjesta ravnateljice na osobni zahtjev.

Prema njezinim izjavama, njezino istupanje nije povezano s provedbom natječaja za zakup u Agenciji. Štoviše, Mičević smatra da je Agencija stvorila temelje za učinkovitu provedbu zemljišne politike u RH. Mišljenja je i da zemljišna politika, a posebice provedba komasacije u Hrvatskoj trebaju ići u nešto drugačijem smjeru.

Mičević: Stvorili smo temelje za dobru zemljišnu politiku!

Ni Mičević se ne slaže sa zemljišnom politikom

Provedba postojećeg Zakona o poljoprivrednom zemljištu čak i prema njezinom mišljenju izaziva mnoštvo dvojbi i problema na terenu posebice vezano uz upis stoke i zemljišta u službene registre, neriješene imovinsko-pravne odnose, a tu ulogu ima nova Vlada. Potrrebna su učinkovitija rješenja za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem. Bivša ravnateljica okušat će svoju sreću u privatnim konzultantskoj djelatnosti. Prema neslužbenim informacijama, otvara konzultantsku tvrtku.

Agenciju za poljoprivredno zemljište kako saznajemo, sada zastupa v.d. Nives Zemljić Poje, dipl.ing.agr. Ravnatelja inače imenuje i razrješava Upravno vijeće Agencije, a mandat ravnatelja inače traje četiri godine.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL


Tagovi

Blaženka Mičević APZ Zemljište


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]