Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GMO
  • 13.09.2015. 16:00

Milanović: Hrvatskoj ne treba GMO!

U izjavi novinarima premijer Milanović rekao je kako je u proizvodnji hrane šansa Hrvatske u natjecanju s onima koji su još možda od nas malo bolji, ali raznovrsnost proizvodnje hrane je jako važna!

Foto: znet.hr
  • 221
  • 39
  • 0

"Ne možemo ukinuti uvoz hrane kako je to netko rekao prije tjedan dana, da će se obračunati sa prekomjernim uvozom hrane. To ne možemo jer mi smo članica Europske unije", istaknuo je premijer Zoran Milanović obraćajući se nazočnima u petak u Drinovcima kod Drniša.

Naglasio je kako Hrvatska uvozi, ali isto tako može i izvoziti hranu, a obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) omogućavaju napredak u proizvodnji hrane.

"Država pomaže koliko može, imamo neku reputaciju koju gradimo, dorađujemo i čuvamo je. Jedan od, neću reći stupova, ali elemenata te reputacije je da smo država bez GMO proizvoda i to ćemo ostati, jer tome u Hrvatskoj nije mjesto i ne treba nam to", istaknuo je premijer Milanović.

Proizvodnja hrane - šansa za Hrvatsku

Tamo gdje o tome (GMO) "ovisi prehrana ljudi i opstanak i nekakve velike količine - neka im bude. Nama to ne treba", dodao je.

U izjavi novinarima premijer Milanović rekao je kako je u proizvodnji hrane šansa Hrvatske u natjecanju s onima koji su još možda od nas malo bolji, ali raznovrsnost proizvodnje hrane, primjerice na Pelješcu, u Drnišu ili Dugom otoku, je jako važna.

"Te posebnosti su teži put jer toga nije bilo u socijalizmu, tada niste mogli kupiti dvije vrste maslinova ulja a sada ih imate stotinu (vrsta), a to je za sposobne ljude koji se odvaže napraviti korak više", rekao je Milanović.

Foto: znet.hr


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Zoran Milanović GMO Proizvodnja hrane OPG Drinovci Uvoz hrane


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]