Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koronavirus
  • 16.10.2020. 19:15
  • Grad Zagreb, Zagreb

Ministrica Vučković u samoizolaciji, državni tajnik Tušek pozitivan na koronavirus

Koronavirus probio se i u Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
  • 436
  • 234
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković od četvrtka se nalazi u samoizolaciji nakon što je u srijedu državnom tajniku istoga ministarstva, Zdravku Tušeku potvrđena zaraza koronavirusom, doznao je jutarnji.  

Podsjećamo, ministrica je u utorak posjetila Bjelovarsko-bilogorsku županiju odnosno postrojenje Bioel u Đulovcu, farmu muznih krava kao i bioplinsko postrojenje u Čazmi.

Kako je rekla tada, koncept bioplinskih postrojenja nalazi svoje mjesto u okviru strategije Europski zeleni plan u kojoj je jedan od strateških ciljeva smanjenje fosilnih gnojiva i prelazak na obnovljive izvore energije.

Ministrica Vučković: Nakon izgradnje farme idući logički korak je bioplinsko postrojenje

"Možemo reći da je njegova izgradnja idući logičan korak nakon izgradnje farme, jer se upravo tako zbrinjavanju nusproizvodi poljoprivredne proizvodnje, dobiva se električna i toplinska energija te digestat“, izjavila je prilikom obilaska farme muznih krava i bioplinskog postrojenja u vlasništvu poduzeća BIK d.o.o. 


Izvori

Jutarnji list


Tagovi

Marija Vučković Zdravko Tušek Koronavirus Samoizolacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]