Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PickUp
  • 31.10.2017. 09:00

Mitsubishi L200, ozbiljan pick-up za ozbiljne terene

Napredni sustav stalnog pogona na sva četiri kotača sa tri diferencijala uz mogućnost isključivanja prednjeg pogona i reduktorom (Super Select 4WD) i dalje predstavlja presedan među pick up vozilima.

Foto: mitsubishi-motors.hr
  • 1.042
  • 64
  • 0

Prošlo je više od 70 godina otkako je Mitsubishi proizveo svoje prvo pick-up vozilo. Bilo je to davne 1946. godine kada je proizveden prvi primjerak trokotača Mizushima nosivosti 400 kg s motorom straga. Godine 1959. Mitsubishi prebacuje motor sprijeda te značajno poboljšava vozna svojstva.

Prvi "pravi" pick-up nosivosti 600 kg predstavljen je 1967. godine pod nazivom Colt pick-up, a naziv pick-up modela L200 ima tradiciju od 1978. godine kada je predstavljena prva generacija uz nosivost od 1.000 kg. Nakon njega Mitsubishi je na tržište izbacio još četiri generacije tog vozila koje su samo učvrstile njegov ugled na tom polju.

Veliki teretno-terenski automobil

Već na prvi pogled vidi se da je Mitshubishi izrazito veliki teretno-terenski automobil - njegova dužina iznosi 5,25 metara, a međuosovinski razmak cijelih 3 metra. Da je riječ ne samo o gospodarskom, idealnom za vaš OPG, već i o o putničkom automobilu govore luksuzni detalji poput lijepih aluminijskih naplataka, kromiranih ulaznih pragova i niz drugih kromiranih detalja.

Novi L200 pete generacije dostupan je u izvedbi Club Cab i Double Cab. Club Cab ima četiri sjedala zbog čega je oslobođen plaćanja posebnog poreza na motorna vozila, što omogućuje uštedu prilikom nabave vozila. L200 je pick-up vozilo koje je, po doživljaju vožnje, uvjerljivo najbliže osobnom automobilu od svih konkurenata. Značajno je reduciran prijenosni omjer upravljača, uvedeni su novi motori (153 KS i 181 KS) s aluminijskim blokom i glavom motora niske kompresije, mjenjač sa 6 brzina (MT) te 5 brzina i polugicama na volanu (AT) i još mnoga sigurnosna oprema i oprema za udobnost atipična za pick-up vozila. Od samih početaka Mitsubishi je kreirao koncept nazvan "Sport Utility Truck" (SUT), što znači da je pick-up vozilo prikladno za osobne i obiteljske, a ne samo komercijalne potrebe.

Cilj novog modela je daljnji razvoj izvornog koncepta te osigurati korisnicima zadovoljstvo vožnje korištenja i posjedovanja ultimativnog Sport Utility Truck vozila. Inovativni dizajn koji podsjeća na tijelo atletičara, visoke performanse, odlično prigušena buka u kabini, veća energetska učinkovitost zahvaljujući novom potpuno aluminijskom "MIVEC" diesel motoru i implementaciji "State of the Art" tehnologije.

Moguće isključivanje prednjeg pogona

Napredni sustav stalnog pogona na sva četiri kotača sa tri diferencijala uz mogućnost isključivanja prednjeg pogona i reduktorom (Super Select 4WD) i dalje predstavlja presedan među pick up vozilima. Novi dieselski motori s aluminijskim blokom (tehnologija zajedničkog voda) od 2,4 litre radnog volumena ispunjavaju Euro 6 normu, a dostupni su u dvije izvedbe: 154 KS i 181 KS (MIVEC). Nosivost kod svih izvedbi prelazi 1.000 kg uz dopuštenu masu prikolice do 3.100 kg. Cijena Mitsubishija L200 se kreće od 202.900,00 kuna do 312.900,00 kn ovisno i razini opreme. Nadoplata za metalik boju je 5.000 kuna.

Dodatno, ne treba zaboraviti prednosti kupovine pick upova financijskog tipa - zbog statusa gospodarskog vozila ova se kategorija priznaje kao porezno priznati trošak, a plaćeni PDV koristi se kao odbitak pretporeza.

Foto: mitsubishi-motors.hr


Fotoprilog


Tagovi

Mitsubishi L200 Pick up Gospodarsko vozilo


Autorica

Ivana Jurišić

Više [+]

Novinar u duši, ekonomist po struci. Sa 14-godišnjim iskustvom u uredništvu Zadarskog i Novog Lista, Ivana nam donosi zanimljive i dinamične priče, ali i informacije koje pomažu unapređenju sela i poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]