Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svibanj 2018
  • 01.06.2018. 12:00

Mjesec u znaku čekanja isplata potpora i visokih temperatura

Prisjetimo se zajedno što je obilježilo svibanj.

Foto: Bigstockphoto/igor stevanovic
  • 8.214
  • 477
  • 0

Čekanje na isplate potpora, iznadprosječne temperature, sjetva i sadnja obilježili su protekli svibanj. Mjesec koji je s visokim temperaturama, ali i lokalnim pljuskovima s grmljavinom pa i tučom u pojedinim dijelovima zemlje donio probleme našim proizvođačima, ispratili smo i uz činjenicu da nam je ministar poljoprivrede postao i potpredsjednikom Vlade. Je li Tolušićevo imenovanje dobro ili loše za sektor poljoprivrede - tek ćemo vidjeti. 

Kada su u pitanju potpore, prema onome što smo doznali iz Agencije za plaćanja, isplate bi trebale završiti do kraja ovoga mjeseca odnosno do 30. lipnja. Što je to što ste najviše čitali u proteklom mjesecu, prisjetimo se zajedno. 

Pitali ste nas kad će isplata potpora - mi pitali APPRRR. Evo što kažu!

Pitali ste nas kad će isplata poticaja - mi pitali Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i evo što su nam odgovorili: "U tijeku je završno odobravanje potpora po Jedinstvenom zahtjevu za 2017. godinu, koje se odvija do 30. lipnja 2018."

Kamal Ahuđa: Čak 25 IMT traktora naručeno je već prvog dana Poljoprivrednog sajma

O dinamici investicija i proizvodnje, kooperantima, novim modelima traktora, planovima za izvoz, više smo saznali od Kamala Ahuđe, direktora IMT-a. Naime, na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu izloženo je devet prototipova budućih IMT traktora, koji će se proizvoditi u Srbiji.

Šest pogrešaka zbog kojih je prinos krastavaca loš

Cvjetovi i vriježe krastavca su opušteni, žute boje, čini se da biljka umire? Razlog ne moraju biti bolesti ili štetnici, nego postupanje povrćara. Ovo je šest grešaka koje se najčešće prave i koje utječu na prinos krastavca. 

Paprika - dobri i loši susjedi?

Za dobar prinos paprike i kvalitetne plodove potrebno je ispuniti zahtjeve za promjenom mjesta sadnje, određenim predusjevima i odabrati dobre susjede koji će papriku zaštititi od štetnika i pojave bolesti.

Koje materijale koristiti za malčiranje?

Najbolja mjera uštede vremena koju povrćar može poduzeti je - malčiranje koje vrijedi kako za povrtne kulture tako i za cvjetnjake. Malčirani vrtovi su zdraviji, otporniji na sušu, eroziju tla, smanjuju rast korova, ali i prisutnost nekih štetnika. 


Tagovi

Najčitanije Svibanj Agroklub 2018


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P