Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad vukova
  • 11.05.2018. 15:00

Mještani u strahu: Vukovi napali ždrijebe i kobilu, medvjed uništio košnice

U zaleđu Novog Vinodolskog vukovi i medvjedi opasno su se približili selima.

Foto: Pixabay/raincarnation40
  • 2.748
  • 661
  • 0

Stanovnici zaleđa Novog Vinodolskog ponovno su u strahu od vukova i medvjeda. Nekoliko napada vukova zabilježeno je u selima oko Batera, a medvjed se spustio do mora, do Smokvice, piše Novilist. 

Kako im je rekao predsjednik Konjogojske udruge Primorac Mijat Jovanović, posljednji je napad bio u selu Kal. Vukovi su napali konje u ograđenom prostoru, svega 50 metara ispod kuće. Napadi su se dogodili i na Pletenom i u Jurčićima. 

Najezda divljih svinja, uništile i pojele smokve, trešnje, rajčicu, srušile suhozid

drijebe i kobilu su napali. Jedno ždrijebe su napola pojeli, a drugo nisam mogao naći. Sto posto su vukovi. Sad su vjerojatno otišli prema Pletenom, gdje su ovce", rekao im je Josip Rubčić iz sela Kal dodajući da su mještani nemoćni. Vuk je zaštićen i nitko, kažu, nema razumijevanja, a sami su nemoćni pred divljim zvijerima. Uz vukove, stoku napadaju i čagljevi, ali i divlji psi. 

Na meti medvjeda, pak, su košnice. Tako je nedavno porušio i uništio tri košnice novljanskog pčelara Antonia Komadine u Smokvici. Posjet, rekao je za Novi list, nije bezazlen jer su prve kuće udaljene tek 500 metara. Provukao se pored električnog pastira, ušao u pčelinjak, porušio tri košnice i napravio štetu od nekoliko tisuća kuna na pčelinjaku.


Izvori

Novi List


Tagovi

Vukovi Konji Medvjed Šteta Napadi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!