Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Modifikacija traktora
  • 13.04.2022. 18:00

Moćni Ursus C-360 s pogonom na četiri kotača i snagom 150KS

U trenutku izlaska iz tvornice poboljšani Ursus C-360 imao je oko 52 KS i 190 Nm maksimalnog obrtnog momenta. A onda su ljubitelji četiri kotača uzeli traktor u svoje ruke

Foto: YouTube/Printscreen
  • 11.736
  • 638
  • 0

Sve je više zaljubljenika u modificiranje traktora i ostalih poljoprivrednih strojeva. Trenutno projekt "debelih 60" ruši rekorde gledanosti na internetu.

Iza ovog zanimljivog projekta stoji popularni poljski automobilski kanal na YouTube platformi koji se zove Miłośnicy czterech kółek -zrób to sam (Ljubitelji četiri kotača - uradi sam).

Poboljšani Ursus C-360?

Veliki je broj modifikacija kojega su napravili i na traktoru Ursus C-360, navodi farmer. Dovoljno je spomenuti premještanje glave motora, promjenu koljenasto-klipnog sustava, ugradnju potpuno novog ispušnog sistema, dodavanje turbo punjača s hladnjakom za punjenje zraka. Nakon prepravki isproban je u drljanju na polju. 

Poboljšani traktor ima pogon na sva četiri kotača. Sve promjene su omogućile da tijekom transporta može postići ubrzanje do skoro 60km/h.

Više od 150KS!

U trenutku izlaska iz tvornice poboljšani Ursus C-360 koji se u Poljskoj proizvodi od 2009., imao je oko 52 KS i 190 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Prema riječima predstavnika kompanije koja je mjerila snagu, najmoćniji model je imao cca 85 KS. Bio je opremljen turbo punjačem s međuhladnjakom.

U slučaju opisanih 60 modifikacija, očekivanja su bila daleko veća u pogledu dobivenih radnih parametara motora.

Mala, a moćna zvijer (Foto: Miłośnicy czterech kółek)

Prva mjerenja na dinamometru pokazala su snagu na razini od 88,3 KS i 286,6 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Performanse su generirane na standardnoj dozi goriva bez priključenog turbopunjača.

Nakon podešavanja doze goriva i povećanja tlaka na cca 2 bara, ponovljena mjerenja na dinamometru su pokazala 150,2 KS i čak 525 Nm. Cijela konstrukcija je uz primjenu dušičnog oksida dostigla skoro 190 KS i skoro 700 Nm.

Kreatori projekta su najavili da ovo nije kraj modifikacijama i da planiraju nova poboljšanja.

Kako ovaj izgleda ovaj moćni Ursus-360 C u radu, pogledajte u videu. 


Tagovi

Traktor Ursus C-360 Modifikacija traktora Poljoprivredna mehanizacija Poboljšani traktor Uradi sam Miłośnicy czterech kółek


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]