Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer
  • 16.08.2016. 13:30

Moguće neprijateljsko preuzimanje Monsanta?

Bayer spreman poduprijeti ponudu za Monsanto!

  • 2.768
  • 137
  • 0

Njemački kemijski div Bayer mogao bi poduprijeti ponudu za američkog proizvođača sjemena i pesticida Monsanto bude li njegova nova prijateljska ponuda odbijena, izvijestio je njemački poslovni dnevnik Handelsblatt.

Monsanto je već odbio dvije ponude njemačke kompanije, ocijenivši onu poboljšanu iz srpnja, od 125 dolara po dionici, financijski neadekvatnom. Mogućnost daljnjih razgovora ipak nisu isključili.

Bayer spreman na rizik

Bayer je spreman izravno pristupiti dioničarima kako bi njegova ponuda bila prihvaćena bude li uprava američke kompanije inzistirala na cijeni koju u njemačkoj kompaniji smatraju previše rizičnom, izvijestio je njemački list, pozivajući se na izvore bliske Bayeru.

Idućih tjedana izvršni direktor Werner Baumann odlučit će je li prijateljsko spajanje još moguće ili Bayer mora odabrati alternativni put, napisao je Handelsblatt.

Baumann se nada da će spajanjem Bayera i Monsanta kreirati globalno dominantnu agrokemijsku kompaniju čiji će prihodi dosegnuti 25 milijardi dolara.

67 do 69 milijardi dolara

U zadnjoj je ponudi Bayer procijenio vrijednost Monsanta na oko 64 milijarde dolara. Neki promatrači očekuju da će izvršni direktor Monsanta Hugh Grant odbiti sve ponude manje od 67 do 69 milijardi dolara, što je prevelik rizik za njemačku kompaniju, kazao je za Handelblatt glasnogovornik udruženja Bayerovih dioničara.

U ovoj bi se pak ponudi Bayer mogao približiti gornjoj granici prihvatljivih iznosa jer će možda morati ponuditi pet do 10% više nego u srpnju, napisao je njemački list. Na upit agencije AFP glasnogovornik Bayer nije želio komentirati izvješće Handelsblatta.


Tagovi

Bayer Monsanto


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije