Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Danas jedemo ribu
  • 20.09.2018. 12:55

Morska smo zemlja, ali među zadnjima po konzumiranju ribe - akcija "Danas jedemo ribu" mijenja navike prvašića

OŠ Tina Ujevića jedna je od dvije tisuće škola u Hrvatskoj u kojoj će učenici prvog razreda dobiti paket koji sadrži konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu "Danas jedemo ribu“

Foto: Ivana Jurišić
  • 353
  • 28
  • 0

"Iako smo morska zemlja, Hrvatska je po začelju konzumiranja ribe u Europi pa tako Hrvati godišnje konzumiraju samo osam kilograma po stanovniku, što je s obzirom na dobrobit ribe na ljudsko zdravlje tragična statistika“, rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na jutros održanom početku informativne kampanje "Danas jedemo ribu“ održanom u OŠ Tina Ujevića u Zagrebu.

OŠ Tina Ujevića jedna je od dvije tisuće škola u Hrvatskoj u kojoj će učenici prvog razreda dobiti paket koji sadrži: konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu "Danas jedemo ribu“ koja djeci na primjeren način objašnjava zašto treba jesti što više ribe. Vrijedne tete iz školske kuhinje danas su im servirale kruh s ribljom paštetom što su djeca dobro prihvatila, iako je bilo i onih koji su prvi put u životu okusili ribu.

"Kad imate dijete koje u kući jede samo hrenovke i bolognese, jako ih je teško nagovoriti da pojedu ribu. Zato je ova akcija toliko važna“, rekla je Vlatka Mihalić, ravnateljica OŠ Tina Ujevića. "Sljedećeg tjedna 40 tisuća hrvatskih prvašića dobiti će ovaj paket za koji se nadamo da će i djecu i roditelje potaknuti da jedu više ribe“, rekao je ministar Tolušić. Projekt vrijedan oko milijun i pol kuna financira se iz EU fondova, rekao je ministar. Ministar se osvrnuo i na shemu školskog voća i povrća i mlijeka kojoj se pridružilo tisuću škola u Hrvatskoj.

"Riječ je o projektu vrijednom oko 25 milijuna kuna i gotovo sve voće, povrće i mlijeko koje koriste škole dolazi od hrvatskih proizvođača.“ Nažalost, to nije i slučaj s ribljim proizvodima. OŠ Tina Ujevića je jedna od brojnih škola u Hrvatskoj gdje djeca petkom mogu dobiti ribu, ali ta riba nažalost ne dolazi iz hrvatskog mora. "Nažalost, to zasada nije slučaj, ali nadamo se da će u budućnosti biti bolje“, rekla nam je ravnateljica Vlatka Mihalić.


Fotoprilog


Tagovi

Akcija Danas jedemo ribu Riba Škole Prvašići


Autorica

Ivana Jurišić

Više [+]

Novinar u duši, ekonomist po struci. Sa 14-godišnjim iskustvom u uredništvu Zadarskog i Novog Lista, Ivana nam donosi zanimljive i dinamične priče, ali i informacije koje pomažu unapređenju sela i poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.