Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 21.10.2019. 15:00
  • Južnobanatski okrug, Vojvodina, Vršac

Muškarac stradao gaseći vatru na njivi kod Vršca

Stradao je muškarac P. T. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca. On je preminuo dok je pokušavao da ugasi požar, koji je izazvala nepoznata osoba na njivi pored njegove.

Foto: Željko Dulanović/ilustracija
  • 123
  • 5
  • 0

Zbog nekontrolisanog paljenje useva na njivama, stradao je muškarac P. T. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca. On je pokušavao da ugasi požar, koji je izazvala nepoznata osoba na njivi pored njegove. Vatra koja je kako prenose mediji zahvatila trsku, brzo se proširila na veću površinu. 

Nažalost ovo nije usamljen slučaj, jer je prošle godine T. M. (78) iz lajkovačkog sela Ratkovac nastradao u svojoj njivi, dok je palio nisko rastinje. Nesrećni čovek je u trenutku požara, dok je palio ostatke niskog rastinja, bio sam. Požar su uočili članovi njegove porodice, koji su videli ogroman dim iz njihove njive, koja se nalazi pored reke Kolubare. Njemu, međutim, nije bilo spasa, preneo je tada Blic. 

Mediji takođe podsećaju da je godinu dana ranije zbog paljenja strnjike na njivama, u Ugrinovcima izgorelo osam pasa, a požari na njivama izazivaju i saobraćajne nezgode, što je još jedna opasna posledica ovakvog ponašanja pojedinih, nesavesnih poljoprivrednika.

Nedimović: Najviše požara u Banatu i Sremu 

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da više nije teško utvrditi ko pali useve po njivama u Srbiji i najavljuje da će vrlo brzo izaći sa rezultatima o tome gde ima najviše paljenja njiva, a gde su vinovnici disciplinovani.

"Imamo neverovatnu količinu paljenja na prostoru Srednjeg Banata i Srema. To je pokazalo istraživanje koje smo sproveli do 10. oktobra, a 1. novembra imaćemo novo", rekao je Nedimović.

Satelit snimio svako spaljeno strnište

On je podsetio da ugovor koji je Srbija potpisala sa Evropskom satelitskom agencijom, omogućava da se tačno zna ko šta radi na kojoj njivi, prenosi Dnevnik.


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Stradao u požaru Požar Nekontrolisano paljenje useva Evropska satelitska agencija Branislav Nedimović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.