Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 11.08.2013.

Na redu su Milanović i Linić

Jakovina je svojim istupom u javnosti izazvao još veće prosvjede, a predviđeni sastanak u ponedjeljak se neće održati ukoliko se ne pojavi i premijer Milanović, kažu seljaci.

Foto: Emica Elveđi
  • 1.163
  • 183
  • 0

Četvrtoga dana seljačkih prosvjeda u Slavoniji čelnici udruga iz šest županija sastali su se u Velikoj vijećnici u Đakovu, gdje su odlučivali o daljnjim koracima. Dogovoreno je da traktori i dalje ostaju na cestama, a na dva sastanka u Zagreb u ponedjeljak poći će predstavnici seljaka iz čak 11 županija. Na prvi sastanak s otkupljivačima i prerađivačima pšenice će se odazvati, no, onaj s ministrom poljoprivrede je pod upitnikom.

Čini se da je njihov sastanak, koji je trajao gotovo tri sata, ipak uspio izbrisati razilaženja medu seljačkim udrugama.

Seljaci, koji od četvrtka blokiraju promet, u ponedjeljak idu na sastanak s otkupljivačima i prerađivačima, sazvan za 10 sati u Ministarstvu poljoprivrede, a točno u podne slijedi sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, no uvjetuju da na njemu budu i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić.

"Ako na sastanku ne bude premijera i Linića, mi demonstrativno napuštamo skup", najavio je Zvonko Pipić, predstavnik virovitičko-podravskih seljaka.

"Poziv na oba sastanka dobila je Komora, no dogovoreno je da će na oba razgovora poći predstavnici seljaka iz 11 županija" rekao je predsjednik HPK Matija Brlošić.

Seljaci ne pristaju na cijenu pšenice manju od lanjske - 1,35kn. Prosvjedi i blokada prometnica se najavljeno nastavljaju, a na punktovima u 6 županija je više od 1.000 traktora te ih je iz dana u dan sve više.

Seljaci poručuju da će traktori otići sa ceste kad seljaci dobiju preostalih 37 posto poticaja i kad otkupna cijena pšenice sa sadašnjih 1,05kn poraste na 1,35kn.

Kako sada stoje stvari, seljaci teško mogu računati na sastanak s Milanovićem i Linićem, a i ministar poljoprivrede sinoć je najavio kako će samo on voditi pregovore.

No, seljaci poručuju kako nove blokade može spriječiti samo premijerov poziv na sastanak.

Foto: Emica Elveđi


Tagovi

Milanović Linić Sastanak Traktori Pregovori Zajedništvo Poticaji Seljaci


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]