Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 03.07.2022. 16:30

Nacionalna strategija za programe proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća

Pravilnik o provedbi Nacionalne strategije za operativne programe proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća u javnom savjetovanju

Foto: Depositphotos/bellena
  • 176
  • 58
  • 0

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Nacionalne strategije za održive operativne programe proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća od 2021. do 2023. godine, pušten je u javno savjetovanje.

"Izmjene se donose radi potrebe dodatnog usklađivanja načina provedbe ovog programa potpore s odgovarajućim zakonodavstvom Europske unije, a u skladu s preporukama Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije (ARPA)", pojasnili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako kažu, predloženim se nastoji postići viši stupanj transparentnosti provedbe postupaka u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nastoje se jasnije definirati prava i obveze korisnika, uvjeti prihvatljivosti korisnika te metodologija provedbe provjera i kontrola kojima se osigurava pravilna primjena uredbi navedenih u članku 1. ovoga Pravilnika i odgovarajuća zaštita financijskih interesa Unije i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Između ostalog, u Pravilniku stoji da proizvođačka organizacija može APPRRR-u podnijeti zahtjev za obročnu isplatu potpore najviše tri puta godišnje i to:

  • za troškove nastale od 1. siječnja do 30. travnja najkasnije do 15. lipnja tekuće godine;
  • za troškove nastale od 1. svibnja do 31. kolovoza najkasnije do 15. listopada tekuće godine;
  • za troškove nastale od 1. rujna do 31. prosinca najkasnije do 15. veljače sljedeće godine

Navodi se da je proizvođačka organizacija koja namjerava prestati provoditi svoj operativni program prije završetka njegovog predviđenog i odobrenog trajanja dužna je o tome obavijestiti Ministarstvo i Agenciju za plaćanja najmanje 30 dana prije prestanka provedbe.

Više informacija potražite ovdje.

Pravilnik će stupiti na snagu prvog dana od dana objave u Narodnim novinama.

Savjetovanje je otvoreno do 10.7.2022, napominju iz Ministarstva.


Tagovi

Javno savjetovanje Proizvođačke organizacije Voće i povrće


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]