Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ToTy 2021
  • 19.12.2020. 10:30

Najbolji među najboljima: Massey Ferguson, Valtra, Fendt i Claas

Massey Ferguson 8S.265 je najbolji ratarski, Valtra G 135 Versu najbolji višenamjenski, Fendt 211 V Vario najbolji voćarsko-vinogradarski traktor, a Claas Axion 960 Cemos, najbolji u kategoriji 'Sustainable TotY'

Foto: TotY
  • 8.136
  • 557
  • 0

"Nakon podrobne analize svih tehničkih parametara možemo reći da je ovo potpuno novi traktor - novoga stila, novog i inovativnog prijenosa, novog sustava hlađenja, novog hidrauličkog sustava te nove i tihe kabine visokog stupnja udobnosti i na koncu novog kompletnog paketa tehnologije", pojasnio je ocjenu TotY žirija Stefano Angellini, glavni urednik talijanskog časopisa Trattori, inače pokretača izbora 'Tractor of the Year', proglašavajući Massey Ferguson 8 S.265 'Traktorom godine 2021'.

Moglo bi se reći da je ovogodišnji izbor u znaku AGCO korporacije, jer su se lovorikama osim Masseya okitila još dva njena brenda. U konkurenciji 18 finalista, najbolji među najboljima su Valtra G 135 Versu koja je osvojila titulu 'Best Utility' kao najbolji višenamjenski traktor, te Fendt 211 V Vario koji se ovjenčao naslovom 'Best of Specialized' kao najbolji voćarsko-vinogradarski traktor. 

Claas Axion 960 Cemos je pak najbolji u kategoriji 'Sustainable TotY'. Mišljenje je to žirija koji čini 26 profesionalnih novinara različitih poljoprivrednih medija iz 25 europskih država, među kojima je odnedavno i Agroklub kao predstavnik Hrvatske.

Valtra G 135 Versu je najbolji višenamjenski traktor

"I ove je godine žiri imao težak posao kao prvo odabrati, a onda i ocijeniti traktore u tako dobroj konkurenciji“, komentirao je Fabio Zammmaretti, predsjedavajući izbora Tractor of the Year, na jučer održanoj on-line svečanoj ceremoniji proglašenja pobjednika ističući kako ovaj žiri predstavlja i vrlo pozitivan primjer međunarodne suradnje.

Povijesno digitalno izdanje

"Svi dolazimo iz različitih zemalja i razlike među nama su zapravo dodatna vrijednost ovog tima jer svaki član unosi svoje osobno iskustvo i vlastito gledište“, naglasio je dodajući kako su svi članovi vrlo posvećeni ovom projektu što su pokazali i prilagođavanju ovogodišnjoj situaciji bez presedana.

Fendt 211 V Vario je najbolji specijalizirani traktor

"Ova je godina bila izazov s tehničkog aspekta, za koji smo uspjeli naći odlično rješenje i u totydigital platformi preko koje smo uz ostale društvene kanale došli do 2,5 milijuna ljudi te ostvarili 850.000 pregleda i 200.000 interakcija farmera širom svijeta", istaknuo je predsjedavajući izbora zahvalivši se sponzoru natjecanja, tvrtki BKT, bez koje to sve ne bi bilo moguće realizirati.

"TotY je u jednu ruku tradicionalan događaj, no istodobno, ukazuje nam na budući razvoj poljoprivredne industrije ističući najbolje ideje najboljih proizvođača traktora. TotY simbolizira inovacije, i zato smo ponosni što sudjelujemo u ovom jedinstvenom događaju", rekla je Lucia Salmaso, izvršna direktorica BKT Europa.

Tehnologijom ukorak s izazovima

"Održavanjem ovogodišnjeg digitalnog izdanja htjeli smo poslati jasnu poruku -TotY je ovdje da podupre industriju i zato smo ponosni što smo sve do sada odradili i što danas radimo“, poručio je Zammaretti, na jučerašnjoj ceremoniji na kojoj je 'on-line' gostovao i Jerome Bandry, glavni tajnik europskog udruženja proizvođača poljoprivredne mehanizacije CEMA.

Udruženje zastupa interese industrije od 7.000 poduzeća koja proizvode oko 400 različitih vrsta strojeva i imaju približno 40 milijarde eura ukupnog prometa širom Europe te direktno osiguravaju radna mjesta za 150.000 zaposlenika.

Claas Axion 960 Cemos pobjednik je kategorije 'Sustainable TotY'

Bandry je istaknuo kako se ova industrija mora nositi s brojnim izazovima današnjice ubrajajući među njih i Zajedničku poljoprivrednu politiku za novo razdoblje i iznalaženje rješenja za omogućavanje investicija u strojeve i opremu kao i implementiranje zadanih ciljeva strategija 'Od farme do stola' i 'Zelenog plana' te 'Bioraznolikosti'.

"Što god da je izbor našeg društva, tehnologija i mehanizacija su ključni dio rješenja u ostvarivanju održive poljoprivrede!", istaknuo je i dodao kako će tehnologija balansirati između zahtjeva društva za održivošću, ali i nužne profitabilnosti farmera, kako bi se osigurala konkurentnost europske poljoprivrede.

Proslava najvećih dostignuća

"Tractor of the Year je proslava najvećih dostignuća proizvođača. Ali dok slavimo traktor godine moramo se sjetiti da smo dio poljoprivrednog proizvodnog lanca koji mora osigurati svim Europljanima pristup kvalitetnoj i sigurnoj hrani", rekao je Bandry ističući kako se s Covid krizom poljoprivredni sektor pokazao kako otporan i sposoban jer, ne zaboravimo, farmeri nikada ne prestaju s radom.

"Ove godine, više nego ikad, znamo zašto proizvodimo traktore i poljoprivrednu mehanizaciju te kako važan može biti napredak tehnologije za ljude na polju", rekao je Bandry zahvaljujući se tako svim europskim poljoprivrednicima. 

Voditelj Pietro Polidori (lijevo), Fabio Zammaretti (desno) i članovi žirija na proglašenju 

I kako to Zammaretti običava reći završetkom svakog TotY izdanja već praktično započinje novo. Nadajmo se da će iduće izdanje ovog Oskara poljoprivredne mehanizacije biti održano u boljim okolnostima, a dodjela upriličena kako je to uobičajeno, na najvećem sajmu poljoprivredne mehanizacije te godine. Mogli bismo onda reći, vidimo se na Agritechnici u Hanoveru.  


Fotoprilog


Tagovi

TotY Massey Ferguson Valtra Fendt Claas Traktor Mehanizacija


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/