Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Listopad 2016
  • 01.11.2016. 16:30

Najzanimljivije teme iz poljoprivrede

Što ste čitali u listopadu 2016.?

  • 3.905
  • 317
  • 0

U listopadu 2016. najviše interesa izazvala je tema iskorištenja kukuruznih oklasaka. Dok u Slavoniji predstavljaju otpad, u drugim zemljama ih prodaju i to po vrlo dobroj cijeni. Tako predstavljaju dodatan izvor zarade za poduzetne poljoprivrednike.

Originalni komentar poznatog voditelja i poduzetnika Hameda Bangoure na temu osiromašene Slavonije i Baranje izazvao je veliku pažnju. Tako je Bangoura predložio da se onima koji su sudjelovali u uništavanju ovog nekad poljoprivredom bogatog kraja, dodijeli Nobelova nagrada.

Sve češće smo svjedoci gašenja starih mlinova koji su nekad bili centar seoskog života. Danas su sve tiši, a zašto je tomu tako, trebamo pitati nadležne institucije. Saznali smo i kako u nekim selima još uvijek opstaje ljubav prema konjima.

Bliži se i vrijeme svinjokolje, a s njom i dimljenje mesa. U svrhu zdravije obrade slavonskih prerađevina, Tvrtko Kralik osmislio je hladnu pušnicu koja filtrira štetne i kancerogene tvari iz dima.

Ovog mjeseca dobili smo i novog ministra, a promjene su već krenule, u kojem smjeru - uskoro ćemo i vidjeti. Proizvodnja batata u Hrvatskoj još nije potpuno zaživjela, ali sve ide prema tome jer je potražnja za kooperantima velika.

Pitanje zemljišta je uvijek bila goruća tema, a ni danas nije ništa drugačije. Što nakon 2020. kada prestane važiti zabrana prodaje zemljišta strancima?


Tagovi

Najčitaniji Listopad 2016 Agroklub


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mi smo na sajmu u Gudovcu, a vi? #Bjelovarskisajam #proljetnisajam #imasvega