Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 26.02.2021. 07:30

Nakon nove serije S8, može li se očekivati dolazak najjačeg Masseya?

Ove pretpostavke i nisu potpuno bez osnova ako se ima u vidu da vlasnik brenda, AGCO grupacija ima tehnologiju za serijsku proizvodnju takvih traktora

Foto: Massey Ferguson
  • 88
  • 22
  • 0

Sprema li nam Massey Ferguson, nakon prošlogodišnjeg lansiranja S8 serije traktora, uskoro i novo iznenađenje, pitaju se na talijanskom portalu tractorum, a prenosi poljski farmer.

Nagađanja idu u smjeru proširenja ponude ovog renomiranog proizvođača poljoprivredne mehanizacije na traktore najvišeg segmenta snage. Ove pretpostavke i nisu potpuno bez osnova ako se ima u vidu da vlasnik brenda, AGCO grupacija, koja, podsjetimo, uključuje i Challanger, Fendt i Valtru, ima tehnologiju za serijsku proizvodnju takvih strojeva.

Procjenjuju kako bi se nova Massey Ferguson 9S serija najvjerojatnije temeljila na linijama dizajna kabine nadahnutim novim "osmicama", ali Fendt 1000 Vario postavki. Dakle, u ponudi bi mogla biti Powershift transmisija Dyna-7, kao jeftinija alternativa Fendtu, a već je prisutna u MF 8S modelima, ili ipak Fendtov tradicionalni Vario prijenos.

Inače, Fendt 1000 Vario ima motor snage od 396 do 517 KS, pa je za pretpostaviti kako bi i budući MF 9S s novom generacijom Sisu motora mogao biti sličnog raspona jakosti. Uzimajući u obzir AGCO hijerarhiju u kojoj je Fendt na pijedestalu, MF 9S bi vjerojatno imao nešto manje konjskih snaga, pretpostavljaju ovi izvori dodajući kako to ne bi bio najjači Massey ikad.

Naime, tvrtka Industrija mašina i traktora u bivšoj Jugoslaviji je po Massey-ovoj licenci proizvodila model IMT 5500, svojedobno najjači traktor u Europi, koji je imao 517 KS, no to je, međutim, bio zglobni traktor.

Sve u svemu, ostaje za vidjeti hoće li se u društvu najsnažnijih kojim trenutno dominiraju Case IH, New Holland, John Deere i Fendt naći i Massey Ferguson, ili će sve ostati samo nagađanja.


Tagovi

Traktor Massey Ferguson AGCO korporacija Sisu motor


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

19

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 12

Katastrofu, propast ćemo! 63,2%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 26,3%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,3%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]