Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 09.05.2014. 08:30

Nastavlja se uspješan rad Klastera poljomehanizacije

Članice Klastera su na nedavno održanoj godišnjoj skupštini izrazile zadovoljstvo rezultatima ostvarenim u protekloj, 2013. godini

  • 320
  • 33
  • 0

Neprofitna organizacija Klaster poljomehanizacije svojim članicama omogućuje povećanje njihove konkurentnosti. Jedna od glavnih aktivnosti je i internacionalizacija poslovanja.

"Upravo u tom projektu organizirali smo i kroz različite natječaje Ministarstva gospodarstva i druge izvore financiranja te potpomogli da se one aktivno pojave na nekoliko sajmova međunarodnog značenja, a koji su preduvjet da se uopće dođe u mogućnosti osobnih kontakata s partnerima iz svijeta i na mjesto gdje se zapravo susreću svjetska ponuda i potražnja", ističe za Glas Slavonije mr. Željko Erkapić, direktor Klastera.

Naime, članice Klastera su na nedavno održanoj godišnjoj skupštini izrazile zadovoljstvo rezultatima ostvarenim u protekloj, 2013. godini. Klaster je za svoje članice organizirao nastup na Agritehnici u Hannoveru, najznačajnijem svjetskom sajmu poljoprivredne mehanizacije, na kojem su neke od članica izlagale uzorke, a druge pak promidžbene materijale. Sajam Technoagro u Brnu omogućio je članicama stupanje u kontakt sa češkim proizvođačima mehanizacije.

Bitno je također spomenuti i nastup na Fieragricoli koja se održava svake dvije godine u Veroni. Klaster je svojim članicama omogućio i nastup u dalekoj nam Kini, koji je urodio stupanjem u kontakt s korporacijom Chery.

Erkapić napominje kako je Klaster uspješno okrupnio ponudu hrvatskih ponuđača mehanizacije te su postali vidljivi i prepoznatljivi i izvan granica Hrvatske. „Vrlo smo zadovoljni što nakon nekoliko mjeseci u nekim tvrtkama, našim članicama, već vidimo i rezultate takvih aktivnosti, budući da su nastavljeni kontakti te već isporučeni i uzorci njihove poljomehanizacije te se očekuju i konkretni komercijalni ugovori.

Nastojat ćemo i dalje sve ostvarene kontakte pretvoriti u poslovne ugovore, na način kao što je to prošle godine ostvareno s jednom mađarskom tvrtkom o zastupanju i izvozu proizvoda sedam naših tvrtki na tom tržištu", ističe Erkapić.


Tagovi

Klaster poljomehanizacije Željko Erkapić Poljoprivredna mehanizacija Technoagro Agritehnica Fieragricola Chery Internacionalizacija poslovanja Poljoprivredni sajmovi


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije