Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nestašica svinjetine
  • 17.11.2019. 18:00

Nedostaje im svinjetine: Počeli jesti meso pasa i kunića, a ukinuli i zabranu na američku perad

Cijene svinjskog mesa porasle su u nebo, a nestašica je postala toliko strašna da su se pojavila izvješća da je potrošnja psećeg mesa oživjela u nekim dijelovima Kine.

Foto: Depositphotos/raksyBH
  • 1.396
  • 172
  • 0

Kina se suočava s nedostatkom mesa uzrokovanim izbijanjem afričke svinjske kuge. Zalihe svinjetine su potrošene, a ta zemlja je najveći konzument svinjskog mesa. 

Cijene svinjetine porasle su u nebo, a nestašica je postala toliko strašna da su se pojavila izvješća da je potrošnja psećeg mesa oživjela u ruralnim dijelovima Kine. Osim potrošnje psećeg mesa, Kinezi su se okrenuli i mesu kunića, a kilogram košta 6,5 dolara po kilogramu, navodi scmp.com.

Cijena svinjskog mesa skočila za 69,3%

Zbog toga su se u Kini odlučili ukinuti zabranu uvoza piletine i jaja iz Sjedinjenih Američkih Država, piše Modern Farmer

Naime, Kina je zabranila uvoz peradarskih proizvoda iz SAD-a početkom 2015. godine nakon epidemije ptičje gripe. Kinezi do sada nisu ukinuli zabranu unatoč činjenici da opasnost od ptičje gripe među peradi u SAD-u ne postoji još od 2017. godine. 

Drugim mjerama za pokušaj rješavanja nestašice, Kina je ove jeseni odgodila pojedine predložene tarife na američke proizvode od svinjskog mesa i nastavila s kupnjom svinjskog i goveđeg mesa iz Kanade.

Trumpova administracija procjenjuje da bi kinesko tržište moglo potrošiti američke peradi u vrijednosti od milijardu dolara godišnje. Promatrači kažu da bi ovo moglo biti velika prednost za američku peradarsku industriju, pogotovo što Kinezi imaju običaj jesti dijelove peradi kao što su pileće nogice, a što Amerikanci odbijaju jesti. 


Tagovi

Uvoz piletine Nestašica svinjetine Zabrana Pseće meso Trumpova administracija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]