Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razigrana goveda
  • 07.12.2021. 07:30

Nestašna goveda: Krava Maggy tjedan dana u bijegu, brazilski vol se spustio niz tobogan

Goveda su znatiželjne i razigrane životinje pa nije rijetkost da upadnu i u nevolje.

Foto: Depositphotos/Gladkov (ilustracija)
  • 213
  • 66
  • 0

Goveda često doživljavamo kao pasivne životinje koje nisu sklone ekscesima. No, poput drugih živih bića, i ona su vrlo znatiželjna i zaigrana što i njih, a i njihove vlasnike može dovesti u nezgodne situacije. 

O dva primjera koja mogu to potvrditi čitamo upravo ovih dana. 

U njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija prije tjedan dana s farme je pobjeglo Wagyu govedo staro oko godinu i pol dana. Njegova je vrijednost oko 5 do 10 tisuća eura, a traže ga policija i poljoprivrednici, helikopterom i dronovima, prenosi agrarheute.  

Naime, krava imena Maggy prošlog je ponedjeljka bila na parenju s rasplodnim bikom. Kada ju je, nakon što je čuo buku, vlasnik htio izvesti iz objekta, iskoristila je priliku i pobjegla. Prvo je krenula prema autocesti, a kasnije je uočena na golf igralištu. Stočar je sve prijavio policiji i vjerojatno platio njezinu potragu. Kako ona nije bila uspješna, sam je nastavio pomoću drona koji ima televizijsku kameru. 

Dva dana kasnije ju je otkrio u šumi nedaleko farme, no životinja ne pušta nikome da joj se približi na više od 70 metara. Čak je angažiran lovac koji bi mogao koristiti omamljivač, no mora joj prići barem 30 do 35 metara da bi mogao ispaliti hitac. Vlasnik ju planira namamiti sijenom iako je upitno hoće li uspjeti budući da se Maggy hrani kukuruzom kojega lovci ostavljaju za divlje svinje. 

Puno bizarniji slučaj dogodio se u Brazilu gdje je u mjestu Nova Granada vol težak oko 220 kilograma pobjegao s farme i otišao u obližnji zabavni park. Ondje se uspio popeti na tobogan, a kada je krenuo kliziti prema dolje, radnici su isključili vodu kako ne bi nastradao. Kako piše Diario da Regiao, užetom su ga dovukli do bazena, a pomoću njega i izvukli iz vode. Vlasnik mu je na kraju dao ime Tobogã (tobogan, op.a.)

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu:


Tagovi

Narav krava Nestašna goveda Razigrana goveda Bijeg Wagyu Bizarno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]