Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olujno nevrijeme
  • 06.06.2018. 14:25

Nevrijeme s tučom poharalo krumpir i vinovu lozu, stradale i masline...

Snažna tuča poharala je usjeve u Istri, jaka kiša pogodila je i karlovačko područje... Kako je kod vas?

Foto: Facebook/Istramet/David Guštin
  • 2.440
  • 201
  • 0

Olujno nevrijeme s tučom poharalo je i jučer Sv. Petar u Šumi i bližu okolicu. Naime, samo dan prije, piše Istramet, jaka tuča ozbiljno je oštetila poljoprivredne kulture, pogotovo krumpir i vinovu lozu, pa i masline, samo koji kilometar sjevernije, na potezu između Pazina i Svetog Petra (Trošti, Žbrlini, Defari…).

Prema podacima koje je iznio supetarski načelnik Mario Bratulić najveće štete su na području supetarske Drage te u rubnim dijelovima (sela Jopi, Kranjci, Vošljak, Kristani, Kučevari i Plac). Štete na poljoprivrednim kulturama u Svetom Petru u Šumim koje je pogodio led veličine omanjih oraha, promjera oko 15 milimetara, tek se zbrajaju. 

Župan bjelovarsko-bilogorski proglašava elementarnu nepogodu od tuče

Jaka kiša praćene grmljavinom pogodila je jučer i Karlovac i karlovačko područje. Rušeno je drveće, poplavljeni su podrumi i prometnice.  Podsjećamo, na zahtjev Općina Velika Pisanica i Veliko Trojstvo, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs proglasit će danas elementarnu nepogodu od tuče. Taj je kraj snažna tuča poharala 1. lipnja. Istog dana jaka tuča praćena kišom pogodila je i Zagorje odnosno područje Donje Stubice. 

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, i u narednom razdoblju, od 8. do 10. lipnja, u Hrvatskoj se očekuje promjenljivo oblačno i većinom suho vrijeme. Lokalno je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak praćen tučom, grmljavinom i jakim vjetrom. 

 


Tagovi

Oluja Tuča Led Uništeni usjevi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]