Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel GmbH
  • 03.09.2021. 16:00

Nova era Massey Fergusona - predstavili sedam novih inovacija

Potpuno novi, jednostavniji i pouzdaniji asortiman održivih strojeva sada je stvarnost, čulo se na online događanju "Born to Farm". Jedan od njihovih traktora finalist je i ovogodišnjeg Toty-a.

Foto: Massey Ferguson
  • 670
  • 94
  • 0

"Prilagođeni svakodnevnom radu poljoprivrednika kako bi pridonijeli proizvodnji održive i zdravstveno ispravne hrane za rastuću populaciju“, tim je riječima Thierry Lhotte, potpredsjednik i direktor Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok najavio na online događanju "Born to Farm" sedam novih strojeva i digitalnih usluga ovoga proizvođača. 

Riječ je o novoj seriji traktora MF 6S i 7S, ali i o starijoj verziji 8S kojoj su sada dodali dva nova, jača modela. Također, podsjetio je Lhotte, u lipnju su lansirani precizniji i udobniji teleskopski utovarivači MF TH

Novo u ponudi je i funkcija automatskog upravljanja MF E-Loader za utovarivače, telemetrija MF Connect i upravljački centar te kako su ih nazvali, paketi za preciznu i digitalnu poljoprivredu. 

Ovom prezentacijom Massey Ferguson ispunio je obećanje iz 2017. godine o sveobuhvatnoj "ofenzivi" cijele linije proizvoda pokrenute planom MF Growing Together 5

"Potpuno novi, jednostavniji i pouzdaniji asortiman održivih strojeva sada je stvarnost. Do kraja ove godine 90 posto naše linije će se obnoviti“, najavio je potpredsjednik tvrtke. 

Održivo, precizno i isplativo

“Naš globalni pristup novim pametnim strojevima i digitalnim uslugama koristi široku i raznoliku globalnu bazu kupaca, što nam je omogućilo da od prvog dana u svoje projekte uključimo sve njihove zahtjeve, naravno gledajući dugoročne trendove koji se pojavljuju u našoj industriji“, istaknuo je Francesco Murro, direktor marketinga Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok.

Full opremljena kabina za bolju učinkovitost

MF New Era ne govori samo o strojevima i o tome kako oni mogu manje utjecati na zagađenje okoliša, već i o onome što se događa oko strojeva, odnosno o uslugama koje pomažu poljoprivrednicima da održivo razvijaju svoje poslovanje, povećavaju vrijeme neprekidnog rada i smanjuju ukupne troškove vlasništva.

MF Connect je digitalna usluga kojom se prenose podaci o stroju, naprimjer potrošnji goriva putem sigurnosnog "oblaka" na računalo ili mobitel. Također, mogu se prenijeti i u nadzorni centar MF New Beauvais, gdje tehnička služba provjerava stanje traktora ili moguće potrebe za servisom.

"Usluga je dostupna na svim šestocilindričnim traktorima MF i kombajnu MF IDEAL s petogodišnjom pretplatom, a dostupan je kao opcija za sve ostale kompatibilne traktore i kombajne“, istaknuli su stručnjaci tvrtke.

Nova inovacija, kako je najavio Lhotte, je i funkcija automatskog upravljanja MF E-Loader koja pomaže u povećanju učinkovitosti utovara, točnosti, produktivnosti i sigurnosti. 

Jednostavnim upravljanjem preko zaslona na dodir Datatronic 5, omogućuje operaterima nadzor nad funkcijama utovarivača, vaganje pojedinačnog tereta, automatiziranje rada hvataljke kao i postavljanje i spremanje automatskih sekvenci za različite cikluse utovara.

Poljoprivrednik mu, naprimjer, može zadati točno određenu količinu koju želi utovariti. U slučaju da teret premaši kilažu oglasit će se upozorenje.

MF 7S kombinira stabilnost i okretnost 

Ono također bitno, podaci se mogu prebaciti na USB kao CSV datoteka, tj. kao jednostavna proračunska tablica za praćenje svake pojedinačne aktivnosti koju utovarivač obavlja.

MF E-Loader dostupan je za nove MF 5S, MF 6S i MF 7S i od travnja 2022. za MF 8S traktore. 

Nova četiri modela serije MF 7S

"Novi traktori dizajnirani za profesionalne korisnike, standardno su opremljeni visokim značajkama i dolaze sa širokim izborom prijenosa, udobnom kabinom i tehnologijom automatizacije i upravljanja prilagođenim za sve primjene“, istaknuli su inženjeri na online eventu predstavljajući MF 7S traktore. 

Seriju čini četiri modela od 155, 165,180 i 190 konjskih snaga. Također, pružaju dodatnih 30 KS pomoću sustava upravljanja snagom motora (EPM), ovisno o modelu, a dostupni su u Essential, Efficient, Exclusive i Panoramic varijanti.

"S međuosovinskim razmakom kotača od 2.88 m i šestcilindričnim motorom od 6,6 litara, novi traktori savršeno premošćuju četverocilindričnu seriju MF 6S i veću seriju MF 8S koju pogone motori od 7,4 litre“, istaknuli su.

Massey Ferguson i dalje ispunjava najnovije, iznimno zahtjevne propise o emisijama stupnja V zahvaljujući sustavu All-in-One koji kombinira dizel-oksidacijski katalizator (DOC), selektivnu katalitičku redukciju (SCR) i katalizator čađe (SC) u jedinstvenu kompaktnu jedinicu koja se nalazi ispod kabine tako da ne narušava izgled traktora. 

Na svim modelima dostupan je Dyna-6 Super Eco 24 x 24 s promjenama stupnja prijenosa uz zadržavanje prijenosa snage. Nakon 20 godina dokazanog rada u polju, njime se postiže najveća brzina od 40 km/h pri 1,500 okr./min, štedeći tako gorivo. 

Prilagođen svakodnevnom radu poljoprivrednika

Oni koji rade s posebnim usjevima pozdravit će opciju super spore brzine koja omogućuje preciznu kontrolu s brzinama do 70 m/h pri 1,400 okr./min.

Zahvaljujući novom klimatizacijskom uređaju, kabina je sada 4 C° hladnija nego prije te ima potpuno nove visokokvalitetne obloge s kromiranim volanom i crnom pločom s instrumentima za izvedbe Exclusive i Efficient. Sve su kontrole nadohvat ruke te praktično i logično poredane.

Paket značajki Efficient i Exclusive uključuju novu ručicu Multipad te naslon za ruke sa sveobuhvatnim upravljanjem koji je spojen na sjedalo.

Zahvaljujući međuosovinskom razmaku kotača od 2,88 m te snažnoj i isklesanoj šasiji, serija MF 7S kombinira stabilnost i okretnost nudeći polumjer okretanja od samo 4,93 m.

Neo-retro obiteljski stil MF 6S traktora

Osim 7S strojeva na online događanju predstavljena je još jedna, neo-retro serija MF 6S koja dolazi u pet kompaktnih i svestranih traktora od 135, 145, 155 i 165 i 180 konjskih snaga. Uz upravljanje snagom (EMP) mogu se postići dodatnih 15 do 20 KS tako da onaj najjači od 180 može imati čak 200 KS. 

Modeli nude iste izvanredne performanse kao i serija MF 6700 S, koju zamjenjuju te kao i oni isporučuje snagu i okretni moment većeg šestocilindraša, ali uz sve prednosti manjeg traktora. Četverocilindrični motor AGCO Power od 4,9 l ispunjava odredbe o emisijama stupnja V zahvaljujući izravnoj tehnologiji "All-In-One“, a mogu se kupiti kao i kod prethodno najavljene serije u Essential, Efficient, Exclusive i Panoramic varijanti.

MF 6S dolazi u pet kompaktnih i svestranih traktora

Lako rukovanje i pouzdanost pružaju Dyna-VT ili Dyna-6 Super Eco mjenjači, ovisno o modelu koji postižu 40 km/h pri samo 1450 o/min (Dyna-VT) odnosno 1500 o/min (Dyna-6), smanjujući pritom potrošnju goriva. 

Izuzetno su snažni zbog svoje veličine, a sposobni su podnijeti teške terete s bruto težinom vozila do 12.500 kg. Za optimalno prianjanje i zaštitu tla, traktori od 165 i 180 KS imaju Michelin VF650 / 60R42 gume. 

"Sa svojom malom težinom, kompaktnim dimenzijama, radijusom okretanja 4,75 m, lijevom ručicom mjenjača Power Control i kočnicom za neutralni položaj MF 6S serija savršeni su partneri za utovarivač“, istaknuto je na predstavljanju. 

MF 8S seriji dodana dva modela

Nakon što je sa svojim MF 8S.265 osvojio titulu traktora godine za 2021., Massey Ferguson odlučio je seriju pojačati s dva nova modela od 285 KS do 305 KS.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je serije 8S dobro prihvaćena na terenu od strane poljoprivrednika. Sada se, s ova dva, još snažnija traktora nadovezujemo na taj uspjeh. Oba su visoka opremljena kao i njihovi prethodnici koji su osim Toty, dobili i prestižnu nagradu Red Dot: Product Design Award“, kazali su inženjeri tvrtke najavljujući nove modele.

MF 8S serija u finalu Toty-a

Oba modela opremljena su AGCO Power motorom od 7,4 litara. Traktor 305 maksimalnu snagu postiže pri 1.850 o / min, opremljen je Dyna-VT mjenjačem, a prodaje se u Exclusive varijanti, dok njegov “mlađi brat” 8S. 285 dostupan u paketu Efficient ili Exclusive s Dyna-VT ili Dyna E-Power dual clutch ili Dyna-7 mjenjačem. 

Uz razmak od 24 cm između kabine i motora, jedinstveni "Protect-U" koncept pruža potpunu izolaciju kabine od buke, vrućine i vibracija.

Srce sustava je intuitivni Datatronic od 5,9 inča dodirni zaslon, koji ne samo da upravlja funkcijama traktora, već omogućuje potpunu kontrolu nad svim ISOBUS kompatibilnim uređajima.

Potpuna izolacija kabine od buke

Upravo jedan od ta dva nova modela finalist je traktora godine za 2022., a o čemu ćete detaljno moći pročitati uskoro na portalu Agrokluba. 

"Poljoprivrednici su u središtu svega što radimo. Proizvode i usluge kreiramo po njihovim potrebama, naravno prateći trendove na tržištu“, zaključio je Murro, potpredsjednik sektora za prodaju i marketing dodavši kako često od kupaca čuju da žele strojeve i usluge koji zadovoljavaju njihove individualne potrebe, blizak odnos s prodavateljem, izravan pristup robnoj marki i ono najvažnije inovativnu tehnologiju kako bi rad bio što lakši i isplativiji. 

Na online događanju svoje iskustvo s gledateljima podijelili su poljoprivrednici iz Italije, Francuske i Engleske koji na svojim farmama koriste MF strojeve. 


Fotoprilog


Tagovi

Massey Ferguson Born to Farm MF 6S MF 7S MF 8S MF E-Loader MF Connect Thierry Lhotte


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]