Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 31.07.2020. 09:05
  • Istarska, Krujavići, Višnjan

Nova tragedija: 77-godišnjak smrtno stradao u prevrtanju traktora

Budite oprezni, prevrtanje traktora ponovno je ugasilo život.

Foto: Jumpstory
  • 790
  • 55
  • 0

Prevrtanje traktora ponovno je ugasilo život. Kako je javila Policijska uprava istarska, tragedija u kojoj je smrtno stradao muškarac, dogodila se na području Višnjana. 

"Porečka je policija 29. srpnja oko 19. 20 sati zaprimila dojavu o prevrtanju traktora u naselju Kurjavići kraj Višnjana. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja ispod stroja pronađen je mrtav 77-godišnji muškarac. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a tijelo preminulog je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije", navodi policija. 

Nažalost, ovo nije usamljen slučaj ove godine. Na području PU krapinsko-zagorske je 28. travnja, oko 13.30 sati u šumi u Jertovcu, smrtno stradao 64-godišnjak. Kako je tada javila policija, tijekom sječe, 56-godišnji i 64-godišnji hrvatski državljani pričvrstili su metalnu sajlu za stablo s jedne strane i traktor s druge strane, kako bi drvo oborili u željenom pravcu.

"Tom prilikom 64-godišnjak upravljao je traktorom u naprijed, dok se stablo srušilo u suprotnom smjeru i povuklo traktor koji se prevrnuo. Prilikom prevrtanja poljoprivredni traktor se prevrnuo na tijelo 64-godišnjaka koji je od zadobivenih ozlijeda na mjestu događaja preminuo", priopćeno je tad. 

Prevrtanje traktora uzelo još jedan život, smrtno stradao 64-godišnjak

Tragedija je u travnju dvaput pogodila ovo područje. Naime, 11. travnja, oko 16.15 sati u mjestu Grabe, općina Bedekovčina, došlo je do prevrtanja neregistriranog poljoprivrednog traktora, kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita. 

Na području iste županije, i tijekom ovog mjeseca dogodila se nesreća, srećom bez smrtnih posljedica, ali s teškim tjelesnim ozljedama. 

U prevrtanju traktora teško ozlijeđeni 38-godišnjak i 70-godišnjak

Dana 14. srpnja, oko 18.00 sati u Donjem Jalšovcu kraj Desinića došlo je do prevrtanja dvaju traktora. "Do prevrtanja je došlo kada su 38-godišnji i 70-godišnji hrvatski državljani povezali traktore lancem, u cilju izvlačenja zapelog stroja 70-godišnjaka, te je prilikom povlačenja došlo do prevrtanja oba traktora. Prilikom prevrtanja i pada, obojica su zadobila su teške tjelesne ozljede. Hitna medicinska pomoć pružena im je u Općoj bolnici Zabok gdje su i zadržani na liječenju", navela je policija. 


Tagovi

Traktor Prevrtanje Smrtno stradao Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).