Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 21.06.2021. 13:00

Nove izmjene: Za stajski gnoj na oranicama 92, a dobrobit životinja 220 milijuna kuna

U Mjeru 10 uvodi se novi tip operacije 10.1.17. "Poticanje uporabe stajskog gnoja na oraničnim površinama", a Mjeru 14 "Poboljšana skrb" u svinjogojstvu te "Poboljšana hranidba" u ovčarstvu i kozarstvu

Foto: Depositphotos/PantherMediaSeller
  • 2.011
  • 164
  • 0

Novim su izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja RH za ovu godinu uvećane i nove vrste potpora u Mjeri 10 "Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene" te Mjeri 14 "Dobrobit životinja", javljaju iz Ministratva poljoprivrede.

Tako je izmjenema, koje su već stupile na snagu, predviđen iznos od 92 milijuna kuna za novi tip operacije 10.1.17. "Poticanje uporabe stajskog gnoja na oraničnim površinama".

Za tri tipa operacija povećavaju se postojeći iznosi potpore za 130 milijuna kuna. U Mjeri 14 se, naime, uvodi novi zahtjev u svinjogojstvu "Poboljšana skrb", te u ovčarstvu i kozarstvu "Poboljšana hranidba".

Za ovu će proizvodnu godinu poljoprivrednicima za dobrobit životinja dakle biti isplaćena sredstva u ukupnom iznosu od 220 milijuna kuna, navodi se u priopćenju Ministarsta.

Zbog uvođenja novih vrsta potpora produljuje se rok za zaprimanje jedinstvenih zahtjeva do 28. lipnja ove godine. Shodno tome i rok za izmjene ili dopune već podnesenih jedinstvenih zahtjeva do 13. srpnja te rok za zakašnjele zahtjeve do 23. srpnja 2021., kao i rok za dostavu potrebne dokumentacije u pojedinim mjerama. 


Tagovi

Potpore IAKS mjere Dobrobit životinja Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.