Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemlje
  • 04.12.2019. 16:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Novi Sad: Zakup poljoprivrednog zemljišta na deset godina

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije raspisala je oglas za javno nadmetanje i davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u prvom krugu u Novom Sadu.

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 1.480
  • 71
  • 0

Zemljište je oglašeno na period zakupa od 10 godina. Javna nadmetanja će se održati 23 i 24. decembra.  U prethodnom periodu državno poljoprivredno zemljište davalo se u zakup na kraći period, najčešće na godinu dana.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je donelo odluku da se državno zemljište daje u zakup na duži vremenski period. Ovo je važno kako saopštavaju, zbog toga što ubuduće poljoprivrednici planiraju poljoprivrednu proizvodnju na duži rok, ali i da se očuva i unapredi kvalitet državnog poljoprivrednog zemljišta i smanji mogućnost uzurpacije.

Ko ima pravo da konkuriše?!

Pravo učešća u javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ima:

  • fizičko lice koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu najmanje tri godine, sa prebivalištem najmanje tri godine u katastarskoj opštini na kojoj se nalazi zemljište koje je predmet zakupa i koje je vlasnik najmanje 0,5 ha poljoprivrednog zemljišta;
  • fizičko lice - upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu najmanje tri godine, sa prebivalištem najmanje tri godine na teritoriji jedinice lokalne samouprave koja sprovodi javno nadmetanje, a čija se parcela graniči sa zemljištem u državnoj svojini koje je predmet zakupa;
  • pravno lice koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu najmanje tri godine, koje je vlasnik poljoprivrednog zemljišta najmanje 10 ha u katastarskoj opštini u kojoj se nalazi zemljište koje je predmet zakupa i ima sedište na teritoriji jedinice lokalne samouprave kojoj pripada ta katastarska opština.

Rok za podnošenje dokumentacije je 19. decembar 

Svim ponuđačima, osim najpovoljnijem, uplaćeni depozit će se vratiti nakon javnog nadmetanja. Najpovoljnijem ponuđaču depozit će biti uračunat u godišnju zakupninu. U slučaju da najpovoljniji ponuđač odustane od svoje ponude depozit se ne vraća. 

Ukoliko izlicitirana cena prelazi dvostruki iznos početne cene, potrebno je da svi ponuđači koji nastavljaju nadmetanje, dopune depozit do 50% izlicitirane cene. Nadmetanje se nastavlja posle uplate depozita. Javno nadmetanje će se održati ukoliko bude blagovremeno dostavljena najmanje jedna prijava.

Rok za podnošenje dokumentacije za prijavljivanje je do 15 sati, 19. decembra ove godine.

U prilogu ispod pogledajte detaljnije informacije o oglasu.


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Zakup zemljišta Vojvodina Poljoprivredno zemljište Uprave za poljoprivredno zemljište Ministrastvo poljoprivrede


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D