Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 08.03.2022. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Novocommerce predstavio John Deere traktore iz nove 6R serije

John Deere ekipa s dva nova modela krenula je iz Grčke, došla u Hrvatsku, a plan im je završiti na Baltiku. Što je sve posjetitelje dočekalo na Danima otvorenih vrata tvrtke Novocommerce International d.o.o.?

Foto: Martina Popić
  • 1.836
  • 220
  • 0

Na Danima otvorenih vrata tvrtka Novocommerce International d.o.o. predstavila je traktore iz nove 6R serije. Tako su se dva nova modela 6R 155 i 6R 215 proteklog vikenda mogla vidjeti u Osijeku.

Naime, John Deere ekipa s njima je krenula iz Grčke, došla u Hrvatsku, a plan im je završiti na Baltiku. Osim mnoštva traktora i kombajna ove poznate marke posjetitelji su mogli vidjeti priključne strojeve marke Kuhn i Bednar.

John Deere serija 6R osvježena je s četiri modela, što čini čak 14 novih traktora. "Riječ je o 6R 150, 6R 140 u kategoriji s četiri cilindara dok su u kategoriji sa šest cilindara 6R 165 i 185", kazao je Darko Sudar, specijalist za proizvode spomenute tvrtke prilikom prezentacije novih modela posjetiteljima. 

Značajka 6R serije je integrirani 1-Click-Go Autosetup sustav koji omogućuje brže i lakše korištenje postavka traktora i priključaka. Potreba za korisničkim unosom je smanjena i do 90 posto, a vozilo je i dalje savršeno podešeno. Također, vožnja je još udobnija, a Intelligent Power Management (IPM) pametniji. Jedna nova značajka je i E- joystick, posebno koristan za rad s prednjim utovarivačima.

Nova tehnologija utovarivača i vaganja

Što se tiče tehnologije utovarivača, voditelj marketinga tvrtke, Ivan Pavlović je napomenuo da se na novim modelima stiskom gumba na ručici on vraća u zadanu poziciju, što štedi vrijeme. "Level to Horizon (LTH) omogućuje da ako u kašiki nosite teret koji bi se mogao prosuti taj sustav ju sam izravnava", pojasnio je. Dakle, ako se nalazite na uzbrdici teret se ravna s horizontom, a ne s traktorom.

Novi modeli su oduševili prisutne

Ova je serija opremljena i dinamičnim načinom vaganja koji to radi dok se traktor kreće. "Možete si unaprijed zadati cijelu recepturu hranidbe stoke", objašnjeno je tijekom prezentacije novih modela. Također, ne morate zaustavljati vozilo kako bi nešto izvagali nego je sve moguće za vrijeme vožnje, a vozila su opremljena i brojačem bala.

Sve su to detalji koji na kraju znatno olakšavaju posao operateru. Novina je i to što je pod četiri cilindra i toliku masu stavljeno puno konja.

Dodatnih 20 ili 40 KS

Osim što IPM funkcionira u transportu i PTO aplikacijama, on također isporučuje dodatne konjske snage u hidrauličkim aplikacijama prema potrebi. "Tako modeli s četiri cilindra sada mogu isporučiti dodatnih 20 KS, dok oni šestocilindrični do 40 KS", pojasnio je Sudar.

Uz to, kupci sada za nove traktore s četiri cilindra uz mjenjače AutoQuad Plus i AutoPower mogu odabrati i dodatni CommandQuad.

Ivan Pavlović i Darko Sudar posjetiteljima su predstavili nove modele

Kako je istaknuo Pavlović, ni brisač više nije pozicioniran pri vrhu kabine nego se nalazi dolje, što omogućava veću površinu za brisanje i bolju vidljivost. "Kao i na 7 i 8R imamo zaslon u desnom kutu kabine gdje vidimo apsolutno sve parametre", napomenuo je rekavši da nema više upravljačku ploču kod volana pa je i radi toga bolja vidljivost. Također, novi modeli imaju dodatne pretince i pojačane hidraulične cilindre, ali i punu šasiju.

Raste prodaja rabljenih traktora

Što se tiče poslovanje, iz Novocommerca kažu da je pošla godina bila rekordna za njih. "Imali smo dobre zalihe, nije još krenulo s tolikim poskupljenjem željeza, materijala i svega ostalog. Bili smo u stanju brzo reagirati i isporučiti, a kupci su nas prepoznali", kazao je Pavlović.

Kako dodaje, uspjeli su pridobiti i one koji su u svom voznom parku imali druge brendove. "Ova je godina dobro krenula, a prodajemo puno rabljenih traktora", komentirao je za Agroklub.

Naime, na Danima otvorenih vrata izloženo je dosta onih rabljenih za razliku od prijašnjih godina. "Svi mi imamo izazove s dobavom novih strojeva. Vrijeme isporuke i proizvodnje se produljilo i jednostavno smo prisiljeni krpati se da imamo što za pokazati", dodao je Pavlović. No, kako tvrdi, posao s prodajom rabljenih strojeva im ide sve bolje.

Bili su izloženi i rabljeni traktori 

Što se tiče trenutne situacija s Ukrajinom, kaže da oni tamo nemaju proizvodnju kao ni u Rusiji te da ova ratna razaranja ne bi trebala utjecati na njihovo poslovanje, osim što će ih kao i većinu pogoditi visoke cijene energenata.

Kako je bilo prvog Dana otvorenih vrata ove tvrtke, pogledajte i u našoj fotogaleriji. 


Fotoprilog


Tagovi

Novocommerce International Dani otvorenih vrata John Deere Ivan Pavlović Darko Sudar 6R serija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.