Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oktoberfest 2019
  • 21.10.2019. 14:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Novosadski Oktoberfest okupio ljubitelje piva, dobre atmosfere i muzike

Kao događaj koji okuplja ljubitelje piva, kobasica, bavarskog duha i kvalitetne muzike, nakon tri uspešno održana Oktoberfesta u Novom Sadu, festival je postao jedna od najposećenijih manifestacija u Srbiji.

Foto: Facebook/Color Media Communications
  • 125
  • 10
  • 0

Četvrti po redu "Novosadski oktoberfest" održan je minulog vikenda u Master hali Novosadskog sajma, a započeo u petak tradicionalnim otvaranjem pivskog bureta. Nastao je po uzoru na tradiciju Bavarske, gde gradonačelnik Minhena svake godine krajem septembra otvara čuveni Oktoberfest rečima "Poteklo je!".

Bavarski duh u Novom Sadu

Kao događaj koji okuplja ljubitelje piva, kobasica, bavarskog duha i kvalitetne muzike u Novom Sadu, festival je postao i jedna od najposećenijih manifestacija u Srbiji.

I ove godine organizovala su se razna takmičenja, kao što je ono u držanju krigli, za muškarce i za žene, a takođe i tzv. "Battle of the bands" - takmičenje neafirmisanih bendova.

Događaj koji okuplja ljubitelje piva, kobasica, bavarskog duha i kvalitetne muzike

Posetioci su tako imali prilike da probaju različita piva iz više od 20 malih pivara. Tu je svakako i pivo Oktoberfesta Paulaner - za koje poznavaoci vele da je prava institucija. Ljubitelji ovog napitka kažu da je krigla puna septembarskog sunca, a ukus je savršene lagane note hmelja i snažnog ukusa slada. Paulaner se pravi po tradicionalnom receptu i po bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine.

Uz tradicionalne kobasice i perece, posetioci su mogli da uživaju i u gurmanskim specijalitetima poput jelenskog gulaša, srnećeg paprikaša ili lovačkih kobasica koje je ponudila Vojvodinašuma. 

Novosadski Oktoberfest doprinosi rastu broja turista u gradu 

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, prisustvovao je otvaranju manifestacije."Četvrti put za redom bavarski duh je u Vojvodini i minhenski festival u Novom Sadu. Novosadski Oktoberfest svakako je jedna od manifestacija koja doprinosi rastu broja turista i boljoj turističkoj ponudi Grada. Imajući u vidu pokazatelje za prvih devet meseci u 2019, prošle godine smo imali rekordnih 450.000 noćenja, a pre samo sedam godina čak duplo manje", rekao je gradonačelnik. 

Vučević: Oktoberfest je jedna od manifestacija koja doprinosi rastu broja turista

On je pojasnio da je pored ljubaznih ljudi, dobrih novosadskih domaćina, neophodno imati i bolji sadržaj, iz godine u godinu bolju ponudu.

"Upravo to su organizatori ove manifestacije prepoznali i uspeli da utemelje ovu manifestaciju kao jedan od bitnih događaja ucrtanih u kalendar zabavnih sadržaja u našem gradu", rekao je gradonačelnik. On je na kraju obraćanja pozvao sve prisutne da aplauzom pozdrave Sinišu Mihajlovića koji je, za razliku od ove, prošle godine bio na otvaranju trećeg "Novosadskog Oktoberfesta", a koji sad igra svoju najtežu životnu utakmicu.

Volite pivo? Evo kako da ga sami proizvedete!

Manifestaciju podržala i Nemačka ambasada

Pored gradonačelnika, prisutnima su se obratili i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, direktor Nemačko - Srpske privredne komore, Martin Knap, direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković i predsednik "Color Press Group", Robert Čoban

Manifestaciju poseti na hiljade ljubitelja piva i dobrog provoda

Oni su obećali da će se kvalitet manifestacije poboljšavati u narednim godinama, ali i realizovati još veću posećenost.

Godinama unazad manifestaciju koja je održana uz podršku Nemačke ambasade i Nemačko-srpske privredne komore, kao i grada Novog Sada, poseti na hiljade ljubitelja piva i dobrog provoda. 


Foto prilog


Tagovi

Oktoberfest 2019 Muzički performans Kraft pivo Bavarski duh Takmičenje u držanju krigli


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.