Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 85. Međunarodni poljoprivredni sajam
  • 24.04.2018. 20:00

Novosadski sajam: Svi svjetski brendovi traktora i kombajna na jednom mjestu, dva možete osvojiti u nagradnoj igri

Poljomehanizacija će zauzeti trećinu izložbenog prostora na ovogodišnjem sajmu. Prodavatelji su osigurali popuste od 3%-10%.

Foto: Đorđe Simović
  • 1.203
  • 120
  • 0

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam bit će održan od utorka 15. do ponedjeljka 21. svibnja. U susret jubilarnoj 85. manifestaciji na Novosadskom sajmu najavljen je najznačajniji sajamski dio - izložba poljoprivredne mehanizacije

Mehanizacija na trećini otvorenog prostora

Izvršni direktor Novosadskog sajma Boris Nadlukač najavio je da će ovogodišnji sajam obilježiti nacionalna izložba stoke, izložba ekološke hrane i proizvoda s oznakom geopodrijetla, B2B susreti, veliki broj poslovnih događanja u Kongresnom centru, nagradna igra za posjetitelje i kao najznačajniji dio izložba poljoprivredne mehanizacije.  

"Za Izložbu poljoprivredne mehanizacije, koja čini trećinu otvorenog izlagačkog prostora, svake godine je izuzetno zanimanje posjetitelja. Sve što je izloženo na najprestižnijim sajmovima bit će izloženo u Novom Sadu. Vjerujem da će posjetiteljima biti zanimljivi popusti, koje će odobravati članice Poslovnog udruženja, tako i financijske institucije. Ti popusti će biti od 3% do 10%. Izložba poljomehanizacije zauzet će trećinu izložbenog prostora. Zadovoljstvo predstavlja i činjenica da će se na samu pojaviti i IMT koji je kupio indijski TAFE", rekao je Nadlukač.

Pametne tehnologije, zelena budućnost

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa s 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i distributere koji posluju u Srbiji, poljoprivrednu mehanizaciju, strojeve i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Njemačke, Turske, Rumunjske, Slovenije i Ukrajine. Među izlagačima će ove godine biti i Unija proizvođača poljoprivredne mehanizacije Italije.

Kao najznačajniji segment Novosadskog sajma izdvojena je izložba poljoprivredne mehanizacije  

"Poljoprivredni sajam je tradicionalno mjesto gdje budu izloženi nagrađeni eksponati sa sajmova u Bologni, Hannoveru ili Parizu. Posjetitelji će vidjeti identične ili modificirane modele ovih strojeva. Sve u skladu s motom 'Pametne tehnologije, zelena budućnost", rekao je generalni sekretar Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđe Mišković.

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara (oko 40 kuna). Za posjetitelje koji na Novosadski sajam dođu kolektivno, u grupama od 15 i više osoba, cijena je 400 dinara (25 kuna). Učenici i studenti, također u organiziranim posjetima plaćaju 200 dinara (12,5 kuna), koliko košta i ulaznica za umirovljenike i djecu od 7 do 12 godina.

Dva traktora i roto freza na poklon

U godini u kojoj Novosadski sajam obilježava 85 godina postojanja, za posjetitelje  85. međunarodnog poljoprivrednog sajma, u nagradnoj igri su pripremljena dva traktora i roto freza. Dugogodišnji darivatelj, Agropanonka, pripremila je za posjetitelje traktor Belarus 622 i roto frezu Hisarlar. Povodom obilježavanja 100 godina proizvodnje John Deere traktora, zastupnik tog brenda u Srbiji, KITE DOO poklonit će traktor John Deere 5045.

Na Poljoprivrednom sajmu bit će zastupljeni u cijelom svijetu poznati brendovi traktora i kombajna kao što su John Deere, Claas, New Holland, Case, Holmer, Kverneland, Fendt, Massey Ferguson, Tafe, Steyer, Solis, Armatrac, Versatile, Rostelmash, Kubota, Antonio Carraro, Ursus, Zetor, Belarus, Mahindra, Valtra, Amazone, Landini i drugi.

Najskuplji eksponat će biti Holmer T4-40, samohodna vadilica šećerne repe, koju će izložiti Almex. Cijena tog kombajna je oko 600.000 eura. Najskuplji među traktorima bit će gusjeničar John Deere 8345 RT. Svi posjetitelji će imati priliku vidjeti ga na štandu firme KITE DOO, a zainteresirani ga kupiti za 300.000 eura.


Tagovi

Poljoprivredni sajam Novi Sad Novosadski sajam Mehanizacija


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Agrarni novinar 15 godina. Objavljuje u tiskanim i elektronskim medijima u zemlji i regiji. Nositelj više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]