Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 30.10.2020. 14:00

Objavljen je Vodič za korisnike potpora iz Mjere 21 - za poljoprivrednike

APPRRR je objavila Vodič za korisnike potpora za Mjeru 21 za Poljoprivrednike kao pomoć korisnicima kod podnošenja Zahtjeva za isplatu potpore.

Foto: Bigstock/ igor stevanovic
  • 2.774
  • 212
  • 0

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Vodič za korisnike potpora iz europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj Mjera 21. Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19 – poljoprivrednici, kao pomoć korisnicima kod podnošenja Zahtjeva za isplatu potpore.

Podnošenje Zahtjeva za isplatu potpore

Kako pojašnjavaju, podnošenje Zahtjeva za isplatu potpore je moguće tek nakon uspješno izvršenog upisa u EKPRRiR i zaprimljenog korisničkog imena i lozinke.

Podnosi se putem AGRONET aplikacije kojoj korisnik može pristupiti nakon upisa u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu.

"U slučaju da se javljate na natječaj za poljoprivrednike odaberite Mjeru 21.1 Izvanredna  privremena potpora poljoprivrednicima koji su posebno  pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19.

U slučaju da se javljate na natječaj za MSP-ove odaberite Mjeru 21.1 Izvanredna privremena potpora MSP koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19 te slijedite upute navedene u vodiču za MPS-ove“, napominju iz APPRRR-a.

Otvoreni natječaji za mjeru 21, izvanrednih 360 milijuna kuna potpore

Nakon odgovora na sva pitanja i unosa svih traženih podataka status svih grupa pitanja je Potvrđen i tada se u AGRONET-u pojavljuje opcija za  podnošenje Zahtjeva za  potporu (podnesi zahtjev). Odabirom te opcije pojavljuje se dijaloški okvir u kojem se od Korisnika traži da potvrdi da želi podnijeti zahtjev ili da se ipak želi vratiti popunjavanju zahtjeva.

Nakon  odabira opcije "podnesi zahtjev“, korisnik više nema mogućnosti popunjavanja istog. Naime, tada  status postaje "spreman", a ID zahtjeva je zasivljen tj. više se ne može klikom na ID zahtjeva i bilo što mijenjati.

VAŽNO:

"Potvrdu o podnošenju Zahtjeva za isplatu potpore (zbog specifičnosti mjere na dokumentu piše Zahtjev za isplatu) potrebno je ispisati, pečatirati (ako je primjenjivo) i potpisati te dostaviti osobno ili preporučenom pošiljkom s povratnicom do roka propisanog Natječajem, u zatvorenoj omotnici s nazivom  i  adresom korisnika napisanom na poleđini.

Na preporučenoj pošiljci mora biti precizno naznačen datumom i vrijeme (dan, sat, minuta, sekunda) zaprimanja pošiljke u poštanskom uredu (naglasiti to u poštanskom uredu), s naznakom: "Ne otvarati - Prijava na natječaj“ za provedbu Mjere 21 - poljoprivrednici“, naglašavaju.

Preuzimanje akata

Nakon izdavanja akta koji se preuzima u AGRONET-u APPRRR će korisnika putem e-maila obavijestiti da je akt izdan te da ga je on obavezan preuzeti u  roku  od  5 dana. Dostava odluke Agencije za plaćanja korisniku smatra se obavljenom u trenutku kad korisnik navedenu odluku preuzme s AGRONET-a.

Dodatna pojašnjenja pogledajte ovdje

Ako Korisnik ne preuzme odluku u roku od pet dana od dana učitavanja odluke na AGRONET, dostava se smatra obavljenom istekom tog roka. Navedeni akti se preuzimaju unutar kartice "odluke“ odabirom opcije "preuzmi“.

Korisnik koji, nakon što je zaprimio i upoznao se sa sadržajem akta, ne želi podnijeti prigovor, može kliknuti na opciju "prihvaćam odluku“ i time potvrđuje da se slaže sa sadržajem i da neće podnijeti prigovor te takav akt postaje konačan.

Cijeli vodič možete pronaći u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

APPRRR Vodič Mjera 21 Poljoprivrednici Zahtjev za isplatu


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]