Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga CROCPA
  • 03.07.2020. 16:30

Objavljen raspored sakupljanja ambalažnog otpada SZB za cijelu 2020. godinu!

Kao i svake godine, sakupljanje će se provoditi na nekoliko lokacija u svim županijama Hrvatske. Zahvaljujemo svim korisnicima naših zaštitnih sredstava što pravilno postupaju s ambalažom i time štite svoje zdravlje i okoliš, poručili su iz Udruge CROCPA.

Foto: Udruga CROCPA
  • 6.549
  • 497
  • 0

Udruga CROCPA objavila je mrežu sakupljanja ambalažnog otpada SZB za poljoprivredna gospodarstva koja trebaju imati ovjeren prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na zakonom propisan način za cijelu 2020. godinu.

"Kao i svake godine, sakupljanje će se provoditi na nekoliko lokacija u svim županijama Hrvatske. Ondje će biti kontrola kako bismo osigurali da se vraća isključivo prazna ambalaža naših tvrtki članova i da bismo u konačnici time osigurali točnu statistiku koju vodi udruga. Zahvaljujemo svim korisnicima naših zaštitnih sredstava što pravilno postupaju s ambalažom i time štite svoje zdravlje i okoliš", poručili su iz ove Udruge.

Korisnicima je osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks,  BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro.

U sklopu projekta se sakuplja samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. Transportna kao ni ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr. mineralna gnojiva) se ne prihvaća.

Poljoprivrednici koji imaju više od cca. 100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3), neka se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. (0800 0003; tel: 01/3463-521, e-mail: ekologija@ciak.hr) koja će organizirati preuzimanje na njihovoj lokaciji.

vd
Provjerite raspored sakupljanja po županijama za cijelu 2020. godinu!

Napomena: Udruga CROCPA i tvrtka CIAK d.o.o. zadržavaju pravo promjene rasporeda sakupljanja ili obustave istog u slučaju takvih preporuka Kriznog stožera o zabrani masovnih okupljanja.

U nastavku pogledajte raspored sakupljanja ambalažnog otpada SZB po županijama za cijelu 2020. godinu:

 


Tagovi

Udruga CROCPA Sakupljanje ambalažnog otpada CIAK Boce Pesticidi 2020 Ambalažni otpad


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Udruga CROCPA

Palinovečka 41, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 148 14 262, e-mail: irena.brajevic@crocpa.hr web: http://www.crocpa.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]