Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 03.05.2018. 09:00

OBŽ u Münchenu predstavlja slavonsku eno i gastro ponudu!

Župan Anušić se zalaže za hrvatske proizvode i izvan hrvatskih granica, a Dan državnosti RH slavit će se u Münchenu gdje će OBŽ prezentirati svoju povijesnu baštinu, gastronomsku i vinsku ponudu!

Foto: Bigstockphoto/smuki
  • 716
  • 122
  • 0

U cilju podizanja razine svijesti prema domovini i Osječko-baranjskoj županiji o kulturnome identitetu, običajima, tradiciji, kontinentalnom turizmu, zaštiti okoliša te jačanju domaće i autohtone proizvodnje hrane i vina, temeljem održivoga razvoja budućnosti, osječko-baranjski župan Ivan Anušić je s pročelnicom Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjanom Roth i ostalim najbližim suradnicima posjetio München.

Dan državnosti RH slaviti će se u Münchenu

U Münchenu su se sastali s hrvatskim generalnim konzulom Petrom Uzorincem zbog proslave Dana državnosti Republike Hrvatske, koja će se održati u lipnju u Generalnom konzulatu RH u Münchenu. Upravo će Osječko-baranjska županija biti svojevrsni domaćin ove znakovite proslave. Istu će uveličati predstavljanjem povijesne baštine, gastronomske i vinske ponude, kao i drugih vrijednosti bogatog istoka Hrvatske.

Može se, kad se hoće!

U toj prilici, kao gosti će biti pozvani i predstavnici političkog i društvenog života Bavarske i Münchena, što je još jedna dobra vijest s obzirom na razvoj bavarskog turizma koji nam može biti uzor i moto da se može kad se hoće. Da je tome tako, potvrđuje i statistika u kojoj Bavarska ostvaruje više od 25 milijardi eura prihoda od turizma. Usporedimo li Hrvatsku i Bavarsku, možemo primijetiti da Hrvatska ima tri puta manje stanovnika premda je površinom veća ako se računa i more, odnosno manja ako se računa samo kopno. Hrvatska je, primjerice, u 2013. godini ostvarila 64,8 milijuna noćenja (što je 19.361.000 manje od Bavarske), 12,5 milijuna dolazaka (što je 19.114.000 manje od Bavarske) i oko sedam milijardi eura prihoda (što je 3,5 puta manje od Bavarske).

Bavarska ostvaruje više od 25 milijardi eura prihoda od turizma.

Župan Anušić se zalaže za hrvatske proizvode i izvan granica

Župan Ivan Anušić, tom prigodom, je iskazao zadovoljstvo i ponos što će Osječko-baranjska županija dobiti priliku za prezentiranje bogate gastro i eno ponude našega kraja.

“Zadovoljni smo što ćemo imati odličnu priliku predstaviti našu bogatu gastronomsku ponudu, naša vina, našu bogatu povijest i svakako gostoljubivost svim uzvanicima na proslavi našeg Dana državnosti”, priča župan Ivan Anušić čije zalaganje za domaćeg čovjeka proizvođača i za Osječko - baranjsku županiju dovodi do oporavka i razvoja ruralnih krajeva Osječko-baranjske županije kao destinacije prepoznate po zdravoj hrani te pogodnoj eno i gastro ponudi.

Ako, primjerice, uzmemo u obzir slijepo kušanje vina iste cjenovne kategorije, hrvatska vina zasigurno pobjeđuju utakmicu protiv stranih, a priječi ih, na žalost percepcija potrošača koja bi u slučaju hrvatskih vina na vanjskim policama odvela kupce prema španjolskim ili francuskim.

Uzimajući u obzir da je održivim turizmom potrebito zadovoljiti potrebe lokalnoga stanovništva, gostiju te očuvanje usluga i okoline, postavlja se hipoteza da ga ne treba veličati, već živjeti kao datost stila života u koji smo svi uključeni i za koji sve više pokazujemo višestruki interes.


Tagovi

OBŽ Razvoj OBŽ Tatjana Roth Ivan Anušić Kontinentalni turizam Hrvatska vina München


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]