Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ostao bez novca
  • 13.07.2016. 12:00

Odbili mu projekt zbog isteka osobne

Zbog isteka osobne za jedan dan, Filipu Mlinariću Agencija za plaćanja u poljoprivredi odbila je projekt s kojim se prijavio na natječaj iz Mjere 6.

Foto: budabar/Bigstockphoto
  • 5.159
  • 267
  • 0

Filipu Mlinariću, mladom poljoprivredniku iz Kajgane, s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, kako on tvrdi, Agencija za plaćanje u poljoprivredi na jednoj je administrativnoj začkoljici srušila nadu u bolju budućnost na selu, piše glas-slavonije.

Kako im je rekao, javio se na natječaj iz Mjere 6 za mlade poljoprivrednike gdje se mogu ostvariti nepovratne potpore i do 50.000 eura i kako tvrdi projekt mu je bio pozitivno ocijenjen, jer se poslovni plan pokazao održivim i da ima dovoljno sredstava za daljnji razvoj i dohodak gospodarstva.

"Nakon natječaja koji je završio lani u prosincu, neugodno me iznenadila obavijest Agencije za plaćanje da mi je projekt odbijen jer sam na Agronet podignuo osobnu iskaznicu kojoj je 22. prosinca 2015. isteklo njezino važenje, a projekt je potpuno završen i podnesen i uveden u sustav 23. prosinca 2015.", kaže Mlinarić.

Dokumentacija mora biti ispravna i potpuna

Filip Mlinarić obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) preuzeo je od oca, a na natječaj se javio za mlade poljoprivrednike s projektom razvoja govedarske proizvodnje.

Posjeduje, kaže oko 100 ha poljoprivrednih površina koje se vrlo dobro mogu iskoristiti za proizvodnju voluminozne krme i pašnjake te se kroz savjetovanje sa stručnjacima odlučio na uspostavu proizvodnje teladi za tov na pašnjaku.

"Planirao sam sa sredstvima iz Mjere 6 od 50.000 eura kupiti rasplodne junice mesnih pasmina i početi s ovom proizvodnjom. U konačnici planirao sam da farma ima do 100 goveda za proizvodnju teladi, čime bi osigurao kvalitetno radno mjesto na gospodarstvu za sebe i svoju buduću obitelj, jer držim da što se tiče tog tržišta ono je u Hrvatskoj 'gladno' kvalitetne teladi za tov, jer danas uvozimo za tov godišnje oko 50.000 teladi", naglašava Mlinarić.

Iz Agencije za plaćanje su im odgovorili da ako "netko ima neispravan dokument, a što je u ovom slučaju koji se spominje, takav zahtjev se niti ne razmatra. Dokumentacija mora biti ispravna i potpuna", navode iz Agencije te dodaju kako je povećana financijska omotnica za Mjeru 6 da što više mladih dobije sredstva za razvoj svojih gospodarstava.

Foto: budabar/Bigstockphoto


Tagovi

Filip Mlinarić Odbijen projekt Mladi poljoprivrednik Istekla osobna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]