Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prekogranična suradnja
  • 02.12.2014. 14:11

Održan sastanak država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save

Jučer je održan je 5. sastanak država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save na kojem se raspravljalo o ključnim pitanjima o provedbi Okvirnog sporazuma.

  • 50
  • 1
  • 0

U Poslovnoj zgradi Hrvatskih voda u Zagrebu, jučer, 02 prosinca 2014. godine, održan je 5. sastanak država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save na kojem su uz ministra Tihomira Jakovinu, voditelja izaslanstva Republike Hrvatske, i voditeljicu izaslanstva Republike Slovenije, ministricu zaštite okoliša Irenu Majcen, sudjelovali predstavnici Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, kao i predstavnici međunarodne zajednice.

Ovaj međunarodni skup imao je veliki značaj za prekograničnu suradnju u području voda, usmjeravanje konkretnih aktivnosti država i traženje zajedničkih rješenja za održivi razvoj u slivu rijeke Save.

Usvojena zajednička Deklaracija

Na sastanku su se razmatrala ključna pitanja od značaja za provedbu Okvirnog sporazuma, kao što su: planiranje upravljanja slivom rijeke Save, upravljanje poplavama u slivu i obnova plovidbe na plovnom putu rijeke Save, te važnosti potvrđivanja potpisanih kao i sklapanja novih provedbenih Protokola uz Okvirni sporazum kojima se jača regionalna suradnja.

Zemlje članice (Bosna i Hercegovina, Hrvatska,Slovenija i Srbija) usvojile su zajedničku Deklaraciju sa smjernicama za daljnju provedbu Okvirnog sporazuma. Prezentirani su rezultati rada Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, kao i zajednički rezultati savskih država postignuti u provedbi Okvirnog sporazuma.

"Obzirom da je jedna od osnovnih zadaća vodnog gospodarstva zaštita od poplava, naglašavam vrijednost mogućnosti realizacije zajedničkih projekata država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save baš u tom području. To se osobito odnosi na projekte vezane uz uspostavu razmjene informacija značajnih za održivu zaštitu od poplava i sustava prognoziranja, upozoravanja i uzbunjivanja za poplave i opasnosti od poplava u slivu rijeke Save što se i u posljednjim poplavnim događajima pokazalo potrebnim", istaknuo je ministar Tihomir Jakovina.

Slovenska ministrica zaštite okoliša Irena Majcen istaknula je važnost međudržavne suradnje na području vodnog gospodarstva i razmjene iskustava kako bi se zajedničkim naporima poboljšala zaštita i korištenje resursa rijeke Save.

Idući, 6. sastanak država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save održat će se za dvije godine u Republici Srbiji.


Tagovi

Okvirni sporazum Tihomir Jakovina Irena Majcen Sliv rijeke Save Prekogranična suradnja Deklaracija Upravljanje poplavama Resursi rijeke Save

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]