Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radnici migranti
  • 24.09.2020. 15:00
  • Nemačka

Ogromna racija u Nemačkoj: 800 policajaca traži ilegalne radnike

Više od 60 poslovnih i stambenih prostora dve osumnjičene kompanije za preradu mesa pretreseno je zbog sumnje da su krijumčarili radnike iz istočnoevropskih zemalja.

Foto: JumpStory
  • 142
  • 6
  • 0

Opsežna koordinirana racija u Nemačkoj započela je u sredu, oko četiri sata ujutro. Oko 800 službenika pretreslo je više od 60 poslovnih i stambenih prostora u pet saveznih država, saopštila je njihova policija. Ova akcija sprovedena je u sklopu istrage koja se bavi krijumčarenjem stranaca koji rade u industriji pakovanja mesa.

U središtu su istrage dve kompanije za koje se sumnja da su radnike ilegalno dovele u ovu zemlju kako bi radili u postrojenjima za preradu. Pretpostavlja se da su optužene kompanije dovele ljude iz istočne Evrope s lažnim dokumentima, krijumčareći tako najmanje 82 osobe u proteklih šest meseci.

Nemačka zabranjuje ugovor o ustupanju zaposlenih u klanicama

"Policija pokušava da privede na ispitivanje više od 80 stranih radnika, uglavnom iz zemalja koje nisu članice EU, poput Ukrajine i Belorusije", kazao je portparol savezne policije.

Dodao je kako je tokom racije trebalo obezbediti što više dokaza poput platnog prometa, poslovne evidencije i dokumentacije optuženih kompanija. Prema istražiteljima, do sada je zaplenjena imovina u vrednosti od 1,5 miliona evra.

Neki radili i kao lažni studenti

Istrage su usmerene protiv deset glavnih osumnjičenih u starosti od 41 do 56 godina. Među njima je osam muškaraca i dve žene iz Nemačke, Poljske i Ukrajine, a sumnja se da su krivi za krijumčarenje i krivotvorenje dokumenata.

Samo u Vajsenfelsu službenici su pretražili 49 smeštaja za radnike.

"Na ovom području pronašli smo oko 20 ljudi koji su između ostalog započeli svoj posao kao lažni studenti. To znači da su dobili krivotvorene potvrde od posrednika", tvrdi Jens Damrau iz Federalne policije za bild.

Radnici će biti ispitani i identifikovani, a onim ilegalno dospelim preti proterivanje iz Nemačke.

Klanica u Nemačkoj novo žarište virusa COVID-19: Uveden karantin

Podsećamo, nemački sektor mesne industrije ove godine našao se na udaru kritika zbog široke upotrebe radnika migranata iz istočne Evrope jer se sumnjalo da neprikladan smeštaj i loš nadzor ubrzavaju izbijanje virusa korona među njima.


Tagovi

Nemačka Radnici migranti Šverc Krivotvorenje Ilegalni radnici Prerada mesa


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]