Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Reakcija
  • 25.07.2022. 10:00

Okršaj Džubura i poljoprivrednika - ko se bori za lične interese?

Udruženje poljoprivrednih proizvođača FBiH pozvalo je zastupnika Ahmeda Džubura da podnese ostavku i "vrati sva primanja" isplaćena za obavljanje funkcija u Parlamentu FBiH

Foto: Depositphotos/vschlichting
  • 579
  • 182
  • 0

Udruženje poljoprivrednih proizvođača FBiH oštro je reagiralo na izjavu predsjednika Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, zastupnika Ahmeda Džubura. On je rekao da je ovogodišnjih 106 miliona maraka poticajnih sredstava, plus 4 miliona subvencija za gorivo u poljoprivredi dramatično povećanje te istakao kako se mora mijenjati odnos u raspodjeli poticaja.

Prof. dr Džubur je naveo da izdvajanja za svježe mlijeko četiri puta nadmašuju iznos za animalnu proizvodnju čiju cijenu uz nepostojanje kontrole tržišta te anarhiju u smislu plasmana u konačnici plaćaju svi.

"Bezobrazluk pojedinih udruženja graniči s predatorstvom i direktni je uzrok devastiranja i potpunog dovođenja u nevjerovatno loš položaj pojedinih segmenata biljne proizvodnje", rekao je Džubur za FTV.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača FBiH pozvalo je ovog zastupnika da podnese ostavku i "vrati sva primanja" isplaćena za obavljanje funkcija u Parlamentu FBiH.

"Svojom izjavom gospodin Džubur je pokazao da nije uopće relevantna,reprezentativna i kredibilna osoba da komentariše poljoprivredu te da obavlja poslove profesora na Mediteranskom fakultetu Mostar. Dok se kompletan svijet bori s teškoćama u poljoprivredi gospodin Džubur se bori za lične interese. Njegovo dosadašnje pojavljivanje u javnosti je koristilo samo za njegove lične interese.

Svake godine vrši pritisak na ministarstvo kada se usvaja program poticaja i tendenciozno traži samo za svoje biračko tijelo. To je dokazao i kršenjem poslovnika Parlamenta FBiH ne dopuštajući prisustvo sjednicama Odbora za poljoprivredu udruženjima koji nisu naklonjena njegovom razmišljanju", naveli su poljoprivrednici u svom dopisu.

Poljoprivrednici upućuju zaključke Vladi FBiH, dogovorili tri zahtjeva

Naveli su i kako su upoznati s tendencijom zastupnika Džubura "da bude imenovan za direktora Zavoda za poljoprivredu FBiH".


Tagovi

Poljoprivrednici Ahmed Džubur Poticaji Odbor za poljoprivredu


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete