Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Registracija vozila
  • 28.06.2021. 16:30
  • Osječko-baranjska, Vuka

Općina Vuka poljoprivrednicima u potpunosti financira registraciju i tehnički pregled vozila

Za ovu namjenu godišnje se izdvaja oko 50-tak tisuća kuna, a iako je velikim poljoprivrednicima ovo sitnica, malima uvelike olakšava budžet.

Foto: Printscreen
  • 830
  • 675
  • 0

Općina Vuka već gotovo 20 godina provodi projekt potpunog financiranja registracije vozila i tehničkog pregleda poljoprivrednicima. 

Za ovu namjenu godišnje se izdvaja oko 50-tak tisuća kuna, a iako je velikim poljoprivrednicima ovo sitnica, malima uvelike olakšava budžet.

"Ove godine divlja cijena hrane, prošle godine je to bilo sasvim drugačije“, ističe Antun Kečinović dodajući kako mu ova potpora u financijskom dijelu zbog toga jako pomaže, a na registraciju godišnje dovozi tri vozila i prikolicu. 

U ovaj proces, svake godine uglavnom bude uključeno jednak broj poljoprivrednika pa se tako 50-tak vozila na dogovoreni dan dostavlja u stanicu za pregled. Ima i nekih koji dolaze s četiri, pet stroja, a osim traktora, tu su i kombajni, prikolice i svi ostali strojevi koji se moraju registrirati. 

"Pazite, nas po nekom manjem vozilu košta minimalno 400 kuna, pa sad gledajte ako netko ima pet vozila njemu se podmiri vrijednost troška oko dvije-tri tisuće kuna, sve zavisi kakvi su strojevi“, pojašnjava načelnik Općine Vuka Damir Maričić.

Uz već redovno sufinanciranje od strane države putem fondova, u svom proračunu osigurali su i sredstva za sufinanciranje police osiguranja za poljoprivredna vozila.  


Tagovi

Općina Vuka Registracija vozila Tehnički pregled Potpuno financiranje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com