Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa suncokreta
  • 15.07.2019. 13:30
  • Osječko-baranjska, Beli Manastir

Ostao bez više od 800 stabljika suncokreta, netko ih je posjekao

Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Foto: Pixabay/ulleo
  • 1.040
  • 150
  • 0

Da se kradu drva, stabla voćki pa i odnese sav urod češnjaka s polja, već smo doznali iz policijskih izvješća. Međutim, netko je sada vlasniku posjekao i odnio suncokret s polja! 

"U vremenu od 2. do 13. srpnja na oranici u blizini Belog Manastira nepoznati je počinitelj posjekao više od 800 stabljika suncokreta u vlasništvu 66-godišnjeg hrvatskog državljanina čime je vlasniku pričinio štetu u iznosu od više tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljamo kaznenu prijavu", izvijestila je Policijska uprava osječko-baranjska. 

U padu s traktora zadobio lakše tjelesne ozljede

Na području iste policijske uprave zabilježeno je i zadobivanje ozljeda zbog pada s traktora. Alkohol je imao veliku ulogu u tomu. "U petak, 12. srpnja, u popodnevnim satima, u dvorištu obiteljske kuće u Erdutu 62-godišnji hrvatski državljanin prilikom silaska s parkiranog traktora i uslijed alkoholiziranog stanja pao je i zadobio lakše ozljede. Vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek gdje će biti zadržan na liječenju", navodi policija. 

Podsjećamo, na području ove PU u petak je zabilježeno i zapaljenje prikolice pune bala slame zbog čega je bio i blokiran promet osječkom obilaznicom. Kako su izvijestili, u petak, 12. srpnja, oko 15 sati na južnoj obilaznici u Osijeku došlo je do požara na priključnom vozilu teretnog automobila koji je prevozio bale slame prilikom čega je izgorjelo više desetaka bala slame i dio priključnog vozila. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

Užas na osječkoj obilaznici: planula prikolica puna bala sijena

"Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo na način da je, prilikom utovara slame, nepoznati počinitelj bacanjem opuška ili djelovanjem otvorenog plamena na neki drugi način uzrokovao zapaljenje slame. Materijalna šteta pričinjena požarom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Izgorjele bale sijena i slame 

Zbog požara na vozilu i obavljanja očevida dionica ceste južne obilaznice nekoliko sati bila je zatvorena za promet u oba smjera. Tragamo za nepoznatim počiniteljem. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljamo kaznenu prijavu", piše policija. 

Požar na štaglju zbog udara groma zabilježila je, pak, PU brodsko-posavska. Kako navode, na gospodarskoj zgradi (štagalj), u Starom Petrovom Selu, 9. srpnja, oko 1 sati, došlo je do požara u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. "Požar su u 2.45 ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Staro Petrovo Selo i Godinjak. Vatra je zahvatila cijeli objekt na kojem se nalazila veća količina sijena, oko 200-tinjak bala i traktorska prikolica, čime su vlasnici oštećeni za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici su u nazočnosti inspektora zaštite od požara obavili očevid, kojim su utvrdili da je do požara došlo uslijed udara groma u krovište zgrade i zapaljenja. O požaru slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu", navodi policija. 
 


Tagovi

Policija Krađa Posjekao suncokret Pad s traktora Požar Bale slame Bale sijena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.