Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam poljoprivrede
  • 19.08.2020. 09:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Otkazan Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu - moguća virtualna smotra

Imamo situaciju da je veliki broj izlagača, prije svega međunarodnih korporacija, dobio nalog da ne izlaže na sajamskim manifestacijama. Dio njih je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih, kaže direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Foto: Verica Matić
  • 173
  • 15
  • 0

Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu u standardnom formatu neće biti organiziran ove godine. No, menadžment Novosadskog sajma po ugledu na najveće sajmove u Europi razvija platformu kako bi organizirali virtualnu smotru agrara, prenosi RTV.

Ovaj je sajam prvo bio prolongiran za termin od 19. do 25. rujna, a onda je ipak odlučeno da bi bio od 12. do 16. istog mjeseca.

Međutim, uslijed širenja pandemije sada je i definitivno otkazan, potvrdio je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

"Iako se prema svim informacijama smanjuje broj zaraženih, to nije dovoljno jer je na snazi zabrana ograničenja okupljanja više od deset osoba. Bili smo spremni da prilikom ulaska na Sajam mjerimo temperaturu, da uz kartu darujemo i masku, da unutrašnji prostor organiziramo tako da na četiri kvadrata bude jedna osoba. Na otvorenom prostoru daleko je lakše provesti sve sigurnosne mjere. Međutim, imamo situaciju da je veliki broj izlagača, prije svega međunarodnih korporacija, dobio nalog da ne izlaže na sajamskim manifestacijama. Dio njih je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih", kaže Cvetković i dodaje da bi se to svakako odrazilo i na posjetu pa u tim okolnostima, nije moguće napraviti adekvatnu manifestaciju.

Sljedeće godine u svibnju

Ipak u standardom formatu 87. Međunarodni poljoprivredni sajam namjeravaju održati od 15. do 21. svibnja 2021.

Kako je ranije istaknuto na stranici Novosadskog sajma, u devetom desetljeću, 87. međunarodni poljoprivredni sajam, još jednom će potvrditi da je vodeća sajamska manifestacija u sektoru agrobiznisa regije. Tijekom sedam dana bila bi prikazana najnovija dostignuća u resoru poljoprivrede i pratećim industrijama, a proizvodi koji stižu iz cijelog svijeta garantiraju najkvalitetnije i najbolje što postoji u domeni agrara, mehanizacije, usluga, opreme, hrane i pića.

Uz brojne poslovne i stručne aktivnosti Poljoprivredni sajam nudi sjajnu priliku za promociju pred cijelim svijetom, obnavljanje i uspostavljanje novih kontakata, proširenje i unaprjeđenje poslovanja.

Kada je riječ o Međunarodnom sajmu lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta "Lorist", koji se tradicionalno održava početkom listopada, zaposleni na Novosadskom sajmu sve čine da bude organiziran, ali i njegovo održavanje će ovisiti od epidemiološke situacije.


Tagovi

Nvosadski sajam Sajam poljoprivrede Otkazan Međunarodni sajam poljoprivrede


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.