Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Igla u voću
  • 12.11.2018. 11:00

Otkriveno tko je podmetao igle u jagode - uhićena pedesetogodišnja žena

U Queenslandu, gdje je industrija jagoda "teška" 130 milijuna dolara godišnje, vlada je zbog ovih nemilih događaja obećala milijun dolara potpore pogođenim poljoprivrednicima.

Foto: Pixabay/piviso
  • 496
  • 38
  • 0

Vijest o iglama zabodenim u jagode koja nas je užasnula u rujnu, dobila je svoj epilog. Naime, jučer (11. studenog), nakon kompleksne i opsežne istrage, u Queenslandu, u Australiji, uhićena je 50-ogodišnja žena za koju se sumnja da je podmetala igle u jagode. 

Podsjetimo, u Australiji su poljoprivrednici doživjeli ogromne gubitke zbog pojave igala zabodenih u jagode, ali i drugo voće. Potrošači su bili u panici, prestali su kupovati voće. Australski parlament u rujnu je zbog ovih događaja promptno usvojio prijedlog zakona o kazni zatvorom do 15 godina za počinitelje. 

Moraju bacati urod zbog igala zabodenih u voće - počiniteljima 15 godina zatvora!

Tada je zabilježeno preko 100 prijava o iglama u jagodama. Prvi je slučaj zabilježen u Queenslandu gdje je osoba koja je konzumirala jagode završila u bolnici s bolovima u trbuhu. 

U Queenslandu, gdje je industrija jagoda "teška" 130 milijuna dolara godišnje, vlada je zbog ovih nemilih događaja obećala milijun dolara potpore pogođenim poljoprivrednicima. Ponudili su i nagradu od 100.000 dolara za informacije o mogućem počinitelju, a upravo je to dovelo do uhićenja 50-ogodišnje žene čije ime nije poznato medijima, navodi BBC.  

Ona će se danas naći pred sudom u Brisbaneu, a prema novom Zakonu kojega je usvojila australska Vlada, prijeti joj 15 godina zatvora. 


Tagovi

Igla u voću Australija Počinitelj Zatvor Jagode


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]