Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MP
  • 26.06.2014. 15:45

Označavanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Objavljen Pravilnik o nacionalnom znaku zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Foto: freedigitalphostos.net
  • 305
  • 27
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o nacionalnom znaku zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (Narodne novine 69/14).

Naziv proizvoda koji je nacionalnim zakonodavstvom zaštićen kao oznaka izvornosti, oznaka zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalni specijalitet, te za koji je izdana Potvrda o sukladnosti sa specifikacijom proizvoda i za koji je Ministarstvo poljoprivrede dostavilo Europskoj komisiji dokumentaciju za postupak registracije oznake na razini Europske unije, može biti označen nacionalnim znakom. Izgled i način korištenja znaka definirani su Pravilnikom o nacionalnom znaku zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Označavanje proizvoda nacionalnim znakom tijekom razdoblja prijelazne nacionalne zaštite (razdoblje od podnošenja dokumentacije Europskoj komisiji do registracije oznake na razini Europske unije) je dobrovoljno, a obavlja ga korisnik oznake. Nakon što je oznaka registrirana na razini Europske unije nacionalni znak se i dalje može koristiti za označavanje proizvoda (bez navođenja tekstualnog dijela znaka "Prijelazna nacionalna zaštita temeljem Uredbe 1151/2012"). Označavanje znakom Europske unije obavezno je kada je proizvod registriran kao jedna od oznaka na razini EU. Sve detaljnije informacije možete pronaći u Pravilniku i knizi grafičkih standarda.

Foto: freedigitalphostos.net


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Pravilnik Zaštićena oznaka izvornosti Zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi Prijelazno razdoblje Europska unija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer