Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Materijali za učitelje
  • 03.03.2017. 10:05

Paket informacija za učitelje i učenike

Zbirka materijala za učitelje i mlade Europljane u dobi od 11 do 15 godina o hrani i važnosti poljoprivrede u našem životu - Teachers Resource Pack

  • 2.938
  • 415
  • 0

Nedavne studije pokazale su da urbana populacija, a posebno mladi ljudi, ne osjećaju povezanost s poljoprivredom kao izvorom njihove prehrane. Pokazalo se također, da ne shvaćaju širu ulogu poljoprivrednika u društvu i ekonomiji, ne samo u smislu proizvodnje hrane, nego i očuvanju okoliša i prirodnih resursa te života ruralnog prostora.

S ciljem shvaćanja uloge farmera, Uprava za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske Komisije je izradila set materijala namijenjen široj javnosti, a posebno učiteljima.

Paket uključuje kolekciju materijala koji imaju za cilj razvoj svijesti o hrani i poljoprivredi među mladim europljanima uzrasta 11 do 15 godina.

Odgovori na pitanje: Kako poljoprivreda doprinosi društvu u cjelini?

Namijenjeni su učenicima i učiteljima različitih usmjerenja, primjerice geografije, ekonomije, poljoprivrednih i društvenih znanosti te informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Koristeći različite alate i aktivnosti, učitelji i nastavnici mogu pomoći učenicima u istraživanju triju relevantnih tema: hrana, okoliš i ruralni prostor. Suština ovog seta materijala je pokazati kako poljoprivreda doprinosi društvu u cjelini.

Sve pripremljene datoteke za učenike i učitelje i prezentacije te animacije dostupne su na hrvatskom jeziku za besplatno preuzimanje na adresi: Teacher's Resource Pack

Najavljena je i tiskana zbirka koja će sadržavati DVD, USB, radne listove i kartu koja će se moći besplatno naručiti putem sustava EUBookshop


Dokumenti


Tagovi

Teachers Resource Pack Nastavni materijali Europska Komisija


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)