Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isparavanje osoke
  • 15.06.2019. 19:00

Pao u nesvest zbog osoke, zbog isparavanja uginuo i velik broj životinja

Hitna služba izašla je na teren nakon poziva da se jedna osoba onesvestila zbog isparavanja osoke. To je tek jedan od četiri incidenta koji se dogodio na farmama širom Severne Irske u poslednje dve nedelje.

Foto: Depositphotos/alho007
  • 1.162
  • 52
  • 0

Poljoprivrednici su upozoreni da budu vrlo oprezni kada mešaju osoku nakon četiri incidenta koja su se dogodila na farmama širom Severne Irske u poslednje dve nedelje.

Hitna služba izašla je na teren nakon poziva da se jedna osoba onesvestila zbog isparavanja osoke. Prošle nedelje, farmer iz Fermanagha srušio se i izgubio svest. Spasio ga je drugi radnik na farmi koji je video šta se dogodilo. Vatrogasci su rekli da su muškarci u velikoj opasnosti, ali srećom, sve se dobro završilo.

Visok nivo sumporovodonika

"Dobili smo poziv da se čovek srušio na mestu događaja zbog isparavanja osoke. Odmah ćemo uzeti u obzir rizik i za druge ljude i za vatrogasce", rekao je zapovednik vatrogasne grupe Fergal Leonard: "Ali obojica farmera bila su u ekstremnoj opasnosti jer se mešala osoka i ispuštala vrlo visok nivo sumporovodonika. A taj nivo može uzrokovati smrt."

Pretpostavlja se i da je velik broj životinja uginuo upravo zbog tog isparavanja.

U izvršnom odboru za zdravlje i sigurnost (HSENI) zabrinuti su zbog povećanja broja nedavnih incidenata kojima je uzrok bila upravo osoka, izveštava BBC.

"U svim tim slučajevima, na sreću, bio je prisutan neko drugi kako bi spasio osobe, preduzeo odgovarajuće korake i kontaktirao hitne službe", rekao je inspektor sigurnosti na farmi Malkolm Daunej i dodao: "Da nije bilo tih ljudi, mogle su se dogoditi brojne tragedije".


Izvori

BBC


Tagovi

Osoka Isparavanje Severna Irska Farma Stoka


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao