Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 20.03.2020. 11:00
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Petrokemija: Opskrba sirovinama dostatna je za planiranu proizvodnju

Uprava tvrtke vjeruje kako bi se poslovanje, unatoč epidemiji, u sljedećem kratkoročnom razdoblju trebalo odvijati bez značajnijih proizvodnih, komercijalnih ili financijskih poremećaja.

Foto: petrokemija.hr
  • 405
  • 99
  • 0

Petrokemija d.d., vezano uz situaciju oko epidemije koronavirusa, za sada posluje u skladu s redovnim mjesečnim planovima poslovanja, navodi se iz ove tvornice.

"Kako smo tvrtka koja je značajno i konstanto međunarodno umrežena, procijenjeno je da je zbog takvog organizacijsko-tehnološkog i prodajnog sustava kompanija izložena rizicima vezanim uz epidemiju koronavirusa te u proteklom razdoblju slijedi sve upute nadležnih državnih institucija. Sukladno navedenoj procjeni rizika Petrokemija d.d. je počevši od 18. ožujka prešla na planirani i utvrđeni sustav rada u kriznim okolnostima vodeći brigu zaštiti radnika i kupaca, te o urednom ispunjavanju svih preuzetih obveza.

Tvrtka određene rizike očekuje u sustavu međunarodne logistike, ali situacija je za sada pod kontrolom i radi se na njihovu smanjenju", objašnjavaju. 

Dodatno, kažu, prema trenutno raspoloživim informacijama i procjenama, Uprava tvrtke vjeruje kako bi se poslovanje u sljedećem kratkoročnom razdoblju trebalo odvijati bez značajnijih proizvodnih, komercijalnih ili financijskih poremećaja.

"Opskrba sirovinama dostatna je za planiranu proizvodnju u narednom razdoblju, sva postrojenja rade normalno, a sustav rada prilagodio se mjerama za poslovanje u uvjetima krize. Što se tiče otpreme gotovih proizvoda, sve potrebe za sezonu koja je u tijeku bit će uredno isporučene te se procjenjuje kako će zaliha gotovih proizvoda i proizvodni proces koji je u tijeku osigurati podmirenje planiranih potreba u potpunosti na prioritetnom domaćem i većini izvoznih tržišta uvažavajući prethodno navedene rizike", naglašavaju iz Petrokemije. 

Zaključno, stoji u priopćenju, tvrtka će kontinuirano komunicirati sve značajnije poslovne i sigurnosne događaje u kontekstu aktualnih okolnosti u Republici Hrvatskoj i EU.


Tagovi

Petrokemija Koronavirus Opskrba sirovinama


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr