Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 13.09.2018. 13:30

Petrokemija predstavila Kalkulator gnojidbe

Korištenjem Kalkulatora gnojidbe svakom poljoprivredniku informacije su nadohvat ruke, brzo su dostupne, a osim njih dobit će i savjete s par klikova na kompjuteru ili mobitelu.

Foto: Ana Marija Šokec, Bigstockphoto/lovelyday12
  • 2.635
  • 216
  • 2

Novina iz kutinske Petrokemije svakako je nedavno predstavljeni Kalkulator gnojidbe, prvi je to modul digitalne platforme ePetrokemija, kojim se jedna od vodećih tvornica mineralnih gnojiva u Hrvatskoj želi približiti svakom poljodjelcu. 

"ePetrokemija je digitalna platforma naše tvrtke kojom svojim kupcima nudimo niz usluga koje će im koristiti pri samoj proizvodnji. Idemo u korak s razvojem digitalne poljoprivrede i modernim tehnologijama, koje su postale dio svakodnevnice brojnih poljoprivrednih gospodarstava", istaknuo je član Uprave Petrokemije Davor Žmegeč.

dv
Za sada se aplikacija može koristiti za izračun mineralne gnojidbe 20 kultura

Zašto koristiti Kalkulator gnojidbe

Naime, korištenjem Kalkulatora gnojidbe svakom poljoprivredniku informacije su nadohvat ruke, brzo su dostupne, a osim njih dobit će i savjete s par klikova na kompjuteru ili mobitelu.

"Kalkulator gnojidbe služi za izračun potrebne količine gnojiva u određenoj biljnoj proizvodnji. Za sada se može koristiti za izračun mineralne gnojidbe 20 kultura, ratarskih, voćarskih i povrtlarskih", pojasnila je Mirela Trdenić iz Petrokemije. Neke od njih su pšenica, kukuruz,  ječam, uljana repica, od povrtnih krumpir, rajčica, paprika, luk, dok se od voćarskih između ostalih može naći jabuka, breskva, maslina, vinova loza, te trešnja.

Kako koristiti Kalkulator gnojidbe

Prvi korak svakako je posjetiti web stranicu Petrokemije ili instalirati besplatnu mobilnu aplikaciju ePetrokemija na Google Play-u ili AppStore-u.

Nakon preuzimanja aplikacije potrebno je odabrati vrstu kulture, a zatim kulturu, primjerice pšenicu. Kalkulator tada traži očekivani prinos, kolika je obradiva površina i zadnje pitanje je imate li podatke o kemijskoj analizi tla. U slučaju da nemate kemijsku analizu tla, aplikacija Vas automatski upućuje kako kemijsku analizu tla možete obaviti u laboratoriju Petrokemije u Kutini. Na kraju svih pitanja pritisne se Izračunaj i dobije se preporuka osnovne gnojidbe, predsjetvene gnojidbe i prihrane.

Upute kako koristiti aplikaciju: 

Brz i jednostavan izračun gnojidbe putem ovog kalkulatora već od sada je na raspolaganju svakom poljoprivredniku, poručuju iz Petrokemije i dodaju kako im je bitna svaka komunikacija s potrošačima, bila ona putem mobilnih aplikacija, edukacija, prezentacija ili sajmova.

Inače, modul je razvijen u suradnji s kutinskom tvrtkom Agrivi d.o.o. i prvi je u nizu novih usluga koje Petrokemija priprema u sklopu digitalne platforme.

Za više informacija o aplikaciji, obratite se tvrtki Petrokemija na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

EPetrokemija Petrokemija Kalkulator gnojidbe Aplikacija Savjeti


Autorica

Marija Potak

Više [+]

Marija je inženjerka agronomije, ratarski smjer. Živi u Bjelovaru, udana je i majka dvojice sinova. Radila je nekoliko godina u novinarstvu, na BBŽ-radiju te pisala za lokalne novine Bjelovarac, tematika poljoprivreda. Trenutno radi u struci i kaže: Volim svoj posao, ali volim i pisati i pratiti aktualne teme.


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo