Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijena goriva
  • 03.06.2022. 15:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Plenković: U ponedjeljak vladine odluke za ublažavanje poskupljenja goriva

Prema najavama, cijena litre plavog dizela mogla bi od utorka prijeći 10 kuna. Drastičan skok se očekuje i za ostala goriva.

Foto: Depositphotos/aleks_kend
  • 723
  • 147
  • 0

Premijer Andrej Plenković u petak je najavio da će vlada donijeti odluke kojima će biti ublažen najavljeni snažni rast cijena goriva.

"U ponedjeljak ćemo održati sjednicu vlade. Trenutno se rade analize u ministarstvima gospodarstva i financija i donijet ćemo određene odluke koje će ublažiti rast cijena naftnih derivata", rekao je Plenković.

Još jučer u Osijeku najavio je da će vlada intervenirati u trošarine ili marže bude li to potrebno zbog najavljenog znatnog poskupljenja goriva od idućega utorka.

Predviđa se da će od idućeg tjedna cijene svih dizelskih goriva biti veće za 90 lipa po litri, a benzina za oko 70 lipa po litri.

Novo drastično poskupljenje goriva - litra plavog dizela ide preko 10 kn?

"Imamo zakonske osnove odnosno uredbu i to smo već radili intervenirajući u marže i trošarine. Još uvijek postoji prostor u tom pogledu i danas popodne ćemo na užem kabinetu vlade raspravljati tu situaciju. Čut ćemo procjene i donijeti odluke koje su najbolje za hrvatske građane", rekao je premijer jučer u Osijeku.

Na većini benzinskih postaja u Hrvatskoj litra osnovnog benzina eurosuper 95 od utorka se prodaje po 13,86 kuna što je tri lipe više nego u ponedjeljak kada je stajala 13,83 kune, dok je litra osnovnog eurodizela skuplja za 22 lipe.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Cijene goriva Rast cijena Premijer Vlada Andrej Plenković

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]