Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 07.09.2022. 12:00

Plug okretač Juwel 6 pogodan je za traktore od 70 do 130 KS

Ovaj model će biti dostupan kod specijaliziranih distributera poljoprivrednih strojeva od ožujka 2023. godine. Što ga odlikuje?

Foto: LEMKEN
  • 936
  • 101
  • 0

Na tržište poljomehanizacije stiže lagani plug okretač Juwel 6 koji svojim performansama predstavlja mlađeg brata nošenih plugova okretača Juwel 7, 8 i 10, najavljuju u kompaniji LEMKEN.

Ovaj model se odlikuje malim otporom vuče i od sljedeće godine će zamijeniti serije EurOpal i VariOpal 5 i 6, koji su već 25 godina cijenjeni među ratarima zbog odličnih radnih rezultata i izdržljivosti. Pogodan je za traktore od 70 do 130 KS i bit će dostupan kod specijaliziranih distributera poljoprivrednih strojeva od ožujka 2023. godine, poručuju proizvođači. 

Za oranje s tri do pet brazdi

Juwel 6 s kvadratnim poprečnim presjekom okvira od 110 mm i klirensom od tla od 80 cm, može se dobiti u verzijama s 3 do 5 plužnih tijela. U M verziji mogu se mehanički podesiti četiri različite radne širine radnog zahvata za svako plužno tijelo. Verzija M V ima promjenljivo hidraulično podešavanje radne širine, dok je hidraulično zakretanje okvira dostupno kao dodatna oprema.

Lako podešavanje radnih tijela

Može se kombinirati s iQblue Connect elektronskim kompletom, što omogućava laku transformaciju u pametni plug sa ISOBUS upravljanjem i može se povezati sa sustavom za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom.

Osnovna oprema uključuje isprobana i testirana plužna tijela Dural. Od posebno kaljenog čelika napravljena su i DuraMaxx tijela koja ispunjavaju maksimalne zahtjeve u pogledu trajnosti.

Mehaničku zaštitu od preopterećenja preporučuju za kamenita zemljišta. Kao kod svih nošenih plugova okretača, i u ovom je ugrađen i Optiquick sistem podešavanja koji omogućava rad bez kose vuče, a nalazi se u osnovnoj opremi svakog pluga.

Svi LEMKEN plugovi opremljeni su novim radnim točkom čija se visina može podešavati pomoću niza rupa, bez upotrebe alata. Za veću udobnost pri radu i zaštitu materijala, na kotač za dubinu rada je ugrađeno hidrauličko vješanje. Dostupan je i jednostavan komplet za konverziju ako želite nadograditi Uni kotač za cestovni transport, poručuju. 


Tagovi

Lemken Juwel 6 ISOBUS DuraMaxx Optiquick sistem IQblue Connect Plug okretač


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]