Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tehnologija u poljoprivredi
  • 20.07.2019. 13:00

Podaci o poljoprivrednom zemljištu sada dostupni i na aplikaciji

Uprava za poljoprivredno zemljište razvila je novu aplikaciju, koja omogućava pregled poljoprivrednog zemljišta. Internet aplikacija je od 15. jula javno dostupna.

Foto: Julijana El Omari
  • 586
  • 27
  • 0

Uprava za poljoprivredno zemljište razvila je novu aplikaciju, koja omogućava pregled poljoprivrednog zemljišta. Aplikacija je zasnovana na podacima koji su dobijeni iz godišnjih programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta koje od ove godine, sve jedince lokalnih samouprava izrađuju kroz informacioni sistem Uprave, koristeći aplikaciju za izradu godišnjeg programa.

Internet aplikacija za pregled poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, od 15. jula javno je dostupna.

Podaci su prikazani po slojevima

Podaci o poljoprivrednom zemljištu prikazani su po različitim slojevima (tzv. layerima): parcele u javnim nadmetanjima, parcele na višegodišnjim ugovorima, parcele na ugovorima koji ističu tekuće godine, nerealizovana javna nadmetanja, parcele izuzete iz programa i parcele u susvojini.

Prikazani podaci odnose se na godišnji program za 2018./2019. godinu, osim za opštine i gradove: Čačak, Čajetina, Ćićevac, Crna Trava, Doljevac, Jagodina, Koceljeva, Kraljevo, Kruševac, Lebane, Medveđa, Prijepolje, Rekovac, Užice, Varvarin, Vladičin Han, Žitorađa i Vršac. Za ove opštine i gradove prikazan je program za 2019./2020. godinu.

Iz tehničkih razloga, nije bilo moguće prikazati podatke za Čoku, Kovačicu, kao i za gradske opštine: Petrovaradin, Vranjska Banja, Niš - Medijana, Niš - Pantelej, Niš - Niška Banja i Niš - Palilula.

Aplikaciji možete pristupiti ovde.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Aplikacija u poljoprivredi Poljoprivredno zemljište Podaci o poljoprivrednom zemljištu Uprava za poljoprivredno zemljište


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u