Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Peticija
  • 31.03.2023. 10:30

Pokrenuta peticija protiv novog Pravilnika o određivanju područja s prirodnim ograničenjima

Pozivamo općine i gradove koji se nalazi u istoj situaciji, da nam se pridruže i organiziraju potpisivanje na svom području, stoji u pozivu poljoprivrednika iz Sisačko-moslavačke županije

Foto: poljoprivrednici iz Petrinje
  • 508
  • 45
  • 0

Revizija Studije i stavljanje izvan snage novog Pravilnika o određivanju područja s prirodnim ili ostalim posebnim ograničenjima do okončanja revizije, cilj je pokrenute peticije koja će se potpisivati do 30. travnja te biti predana saborskom Odboru za poljoprivredu te resornom ministarstvu. 

"Pozivamo općine i gradove koji se nalazi u istoj situaciji, da nam se pridruže i organiziraju potpisivanje na svom području", stoji u pozivu kojeg potpisuje Zoran Simić, vlasnik OPG-a Perun iz Dvora u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Kako podsjeća, prije 20-tak dana su zbog Pravilnika organizirali prosvjed poljoprivrednika u Petrinji te nakon toga raspisali peticiju koju su počeli potpisivati poljoprivrednici s područja koji više nisu na popisu općina i gradova sa ZPO i PPO.

Izađite na teren, utvrdite pravo stanje!

Napominju i da su slijedom novog Pravilnika izrađenog prema Studiji "Projekt određivanja područja s prirodnim ograničenjima i ostalim posebnim ograničenjima s kalkulacijama uz utvrđivanje vrijednosti kontekst indikatora broj 41. "Organska tvar u tlu“ i broj 42 "Erozija tla vodom“ za programsko razdoblje 2021.-2027. godina“., poljoprivrednici s područja 61 općine i grada izbačenih s popisa ostali bez značajne potpore.

U dokumentima ispod teksta možete vidjeti kompletan tekst Peticije i potpisne liste.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na e-mail opg.perun@gmail.com.


Dokumenti


Tagovi

Peticija Pravilnik Područja s posebnim ograničenjima


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).