Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU fondovi
  • 07.07.2022. 09:30
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Policija pozvonila na vrata bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića

Dvije osobe uhićene su u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, objavio je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO)

Foto: PIXSELL/Emica Elvedji
  • 1.484
  • 556
  • 0

Policijski istražitelji rano su jutros pozvonili na vrata bivšeg ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića u Virovitici.  

Kako je objavila Hina, nagađa se da je riječ o istrazi europskog tužitelja pokrenutoj zbog poticaja koju je dobio za svoju vinariju ili zbog ugovora koje je potpisao u vrijeme kada je bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

Tolušić je, podsjećaju, obuhvaćen i istragom o dodjeli poticaja pokrenutoj nakon uhićenja ministra Darka Horvata. U toj je istrazi suosumnjičen i bivši potpredsjednik vlade Boris Milošević koji bi danas trebao biti ispitan u Uskoku.

U međuvremenu je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), objavio da su dvije osobe uhićene u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti

"U suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodimo hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja", napisali su. 

O Tolušićevoj vinariji se već dugo priča, "potpuno je zakonito" rekla je 2020. ministrica

Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija.

Kažu i da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Na udaru OLAF-a bivši ministar poljoprivrede?

Podsjećamo, Tolušić je u lipnju dao iskaz u USKOK-u vezano za aferu Aladrović-Milošević.


Tagovi

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) Uhićenja Tomislav Tolušić APPRRR Natječaji


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]