Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agromens
  • 13.05.2022. 09:00
  • Brodsko-posavska, Sibinj

Poljomehanizacija u fokusu obitelji Ćurić - uskoro nova poslovnica

Već 12 godina uspješno djeluje obiteljska tvrtka Agromens d.o.o. koja se bavi uvozom, prodajom i servisiranjem poljoprivredne mehanizacije. Najavljuju i otvaranje nove poslovnice u istočnoj Slavoniji.

Foto: Vjekoslav Hudolin
  • 1.257
  • 229
  • 1

U mjestu Bartolovcima, u općini Sibinj kod Slavonskog Broda, već 12 godina uspješno djeluje tvrtka Agromens d.o.o. koja se bavi uvozom, prodajom i servisiranjem poljoprivredne mehanizacije. Uz tu osnovnu djelatnost, bavi se kooperacijom, pruža podršku i konzultacije farmerima, prodaje stočnu hranu i druge potrepštine te prodaje i otkupljuje repromaterijale. 

Blaž Ćurić vlasnik je i direktor ove tvrtke ujedno i magistar strojarstva. Prodajom poljoprivredne mehanizacije počeo se baviti 1997. godine u nekim drugim poduzećima, a 2012. pokrenuo je svoj vlastiti posao. Uz njega rade i njegova supruga Ljiljana te sin Toni, poduzetni i agilni student prava i ekonomije menadžmenta u Zagrebu, koji trenutačno vodi glavninu organizacijskih poslova.

Široka paleta poljoprivrednih strojeva - nude i servisiranje

"U prvom planu našeg poslovanja je prodaja i servisiranje poljoprivredne mehanizacije i podrška našim kupcima i klijentima. Nama je najbitnije kada nam se kupci jave, da im možemo maksimalno izaći u susret i pomoći oko odabira strojeva i priključaka, tako da je naša mlada ekipa na neki način i svojevrsna savjetodavna služba", kazao nam je Toni koji je vrlo mlad preuzeo teret ozbiljnog posla na sebe i obnaša funkciju voditelja prodaje.

Generalni su distributer brojnih marki poljoprivrednih strojeva i opreme

"Pitaju nas što im preporučujemo, a mi, hvala Bogu, imamo veliki asortiman poljoprivrednih strojeva jer smo regionalni zastupnici renomiranih stranih proizvođača, tako da im zaista možemo ponuditi i dobar izbor i učinkovite strojeve", dodao je. Kako kaže, kupcima uvijek predlažu najbolja rješenja i kombinacije tako da budu zadovoljni s njima. "To nam je najbitnije, jer radimo jedan ozbiljan i dugoročan posao. Želimo stvoriti obostrano povjerenje i na taj način vezati kupce za sebe jer možda će kasnije od nas kupovati i neke druge strojeve i rezervne dijelove", istaknuo je. 

Inače, Agromens d.o.o. je generalni distributer brojnih marki poljoprivrednih strojeva i opreme: Rolmako, Agromehanika, Overum, Lely, Creina, SIP, Consum, INO Brežice, Rauch i Ermo. Za svaki proizvod tih renomiranih partnera tvrtka omogućuje servise i održavanje. Zanimljivo je, kaže Toni, da njihova tvrtka ne prodaje samo na užem lokalnom tržištu. Ističe da imaju najviše kupaca na sjeverozapadu Hrvatske - oko Bjelovara, Virovitice i Karlovca.

Najavljuju otvaranje nove poslovnice

"U želji da se još više približimo kupcima planiramo otvaranje nekoliko novih prodajnih centara. Prvi ćemo otvoriti u istočnoj Slavoniji, u Gundincima, mjestu poznatom po velikom broju odličnih poljoprivrednih proizvođača ratara i stočara", istaknuli su Toni i njegov otac Blaž. Njima će, kažu, ponuditi poljoprivrednu mehanizaciju, rezervne dijelove, ali i druge robe i usluge iz naše široke palete. "Nadamo se de će to mnogo značiti poljoprivrednicima tog područja i okolnih sela poznatih po poljoprivrednoj proizvodnji", napomenuli su. 

Toni dodaje da ovog ljeta planiraju organizirati i nekoliko prezentacija poljoprivredne mehanizacije i opreme. Nakon žetve bit će to prikaz rada velikih i teških plugova talijanske tvrtke Ermo te proizvodnog programa poljske tvrtke Rolmako koju Agromens uspješno zastupa 6-7 godina i iz godine u godinu povećava prodaju njihovih priključaka: tanjurača, cambridge (kembridž) valjaka, podrivača…

Njihova mlada ekipa dijeli i savjete

"Želimo i na taj način upoznati naše potencijalne kupce na dio našeg prodajnog asortimana i mehanizacije koja im sigurno može puno pomoći u suvremenoj obradi i pripremi zemljišta za ostvarivanje visokih prinosa u ratarskoj proizvodnji", kaže Toni.

Bave se i ratarstvom 

Osim što studira i vodi zahtjevnu prodaju poljoprivredne mehanizacije u obiteljskoj tvrtki taj mladi i poduzetni dvadesedvogodišnjak ima i svoje obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo. Na 40-ak hektara sije pšenicu, kukuruz, soju i bob. Lani je prošao na mjeri 4.1.1. Programa ruralnog razvoja za mlade poljoprivrednike i novcem u visini 50 tisuća eura financirao nabavu kukuruzne sijačice, kembridž valjaka i šest grla konja.

"Inače, na svojim ratarskim površinama testiramo dosta poljoprivredne mehanizacije. Primjerice, otac je kao magistar strojarstva još prije 20 godina počeo uspješnu suradnju sa slovenskom tvrtkom INO Brežice i oni nama daju dosta testnih strojeva koje testiramo i dajemo stručna mišljenja o njima", otkrio nam je.

Blaž je zadovoljan razvojem i radom obiteljske tvrtke tim više što u njoj rade još dva mlada i poduzetna čovjeka: agronom Matej Eror (23), voditelj kooperacije koji puno pomaže poljoprivrednicima na terenu i serviser strojeva Benjamin Lasić (21), te trgovac Goran Andrić. Svi žive na selu i pohvalno je i to što se i osobno se uz posao u tvrtki ozbiljnije bave poljoprivredom.  


Fotoprilog


Tagovi

Agromens d.o.o. Poljoprivredna mehanizacija Prodaja Uvoz Servisiranje Obitelj Ćurić Blaž Ćurić Toni Ćurić


Autor

Vjekoslav Hudolin

Više [+]

Inženjer poljoprivrede sa 38-godišnjim iskustvom u profesionalnom novinarstvu. Nekada novinar HRT-a, dopisnik Glasa Slavonije, suradnik Gospodarskog lista, Agroglasa, Poljoprivrednog vjesnika, Večernjeg i Jutarnjeg lista, a danas voćar koji u obiteljskom kolekcijskom voćnjaku uzgaja oko 260 starih sorata jabuka i krušaka.


Partner

Agromens d.o.o.

Hrvatskih Branitelja 31b, Bartolovci, 35252 Sibinj, Hrvatska
tel: 035/426-189, e-mail: info@agromens.com web: http://www.agromens.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]