Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mina
  • 26.03.2023. 10:30
  • Osječko-baranjska, Novi Bezdan

Poljoprivrednici, oprez: Obrađivao polje - pronašao minu

Nažalost, minsko-eksplozivna sredstva i dalje nam prijete.

Foto: Depositphotos/sbotas (ilustracija)
  • 593
  • 110
  • 0

Minobacačku minu kalibra 83 milimetra, pronašao je u srijedu, oko 11.35 sati u blizini mjesta Novi Bezdan u Baranji, 59-godišnjak prilikom obrade poljoprivredne površine, objavila je Policijska uprava osječko-baranjska. 

Kažu i da je na mjesto događaja izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je minu na siguran način izuzeo.

Prije svega mjesec dana, poljoprivrednik je u susjednoj Vukovarsko-srijemskoj županiji, na njivi pronašao avionsku bombu iz 2. svjetskog rata. 

Poljoprivrednik na njivi pronašao avionsku bombu - objavljen i video uništenja

Nažalost, minsko-ekplozivna sredstva i dalje nam prijete i policija podsjeća da akcija "Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza još traje".

"Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji", navode iz PU OBŽ, uz molbu da takva sredstva ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.

O namjeri predaje treba obavijestiti na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.

"Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", napominju dodajući da je dragovoljna predaja oružja vremenski  neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Tagovi

Mina Minobacačka Policija Polje Obrada polja Poljoprivrednik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]