Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razminiranje poljoprivrednih površina
  • 13.09.2015. 20:25

Poljoprivredno zemljište Josipdola čisti se od mina

Više od 3,7 četvornih kilometara poljoprivrednog zemljišta u Josipdolu za tri mjeseca bez mina – Županija iz EU fonda dobila 28,9 milijuna kuna

  • 199
  • 37
  • 0

Više od 3,7 četvornih kilometara poljoprivrednog zemljišta na području Josipdola, u Modruškim Sabljacima, za tri mjeseca bit će očišćeno od mina zahvaljujući 28,9 milijuna kuna iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Karlovačka županija je prva županija u Hrvatskoj koja je ispunila tražene uvjete, propisane natječajem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH i tako ostvarila pravo na potporu zahvaljujući kojoj će sve poljoprivredne površine u županiji biti bez mina.

Karlovačka županija ostvarila potporu

Poslove razminiranja i pretraživanja obavit će tvrtka COR iz Požege, sa zajednicom ponuditelja, a Josipdol nakon dovršetka tih radova napokon više neće biti, po riječima načelnika Zlatka Mihaljevića, "općina koja ima najviše mina u našoj županiji".

"Nadam se da će to biti za dobrobit svih, naših sumještana koji se bave poljoprivredom, proizvođača koji sve više pokazuju interes za okrupnjivanjem parcela. Ovdje je niz manjih parcela, ali kada se objedine, to su zahtjevne površine i značajan doprinos budućem razvoju", rekao je Mihaljević, zahvalivši svima koji su doprinjeli ovom projektu.

Njime će, napomenuo je župan Ivan Vučić, biti značajno smanjen minski problem u županiji u kojoj je još 15 kvadratnih četvornih kilometara miniranog i 55 četvornih kilometara minski sumnjivog područja.


Tagovi

Razminiranje poljoprivrednih površina Josipdol Zlatko Mihaljević Karlovačka županija Mine Poljoprivredno zemljište Ivan Vučić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]